Жители на австралийската столица Канбера бяха евакуирани след избухване на

...
Жители на австралийската столица Канбера бяха евакуирани след избухване на
Коментари Харесай

Пожарите в Австралия достигнаха столицата

Жители на австралийската столица Канбера бяха евакуирани след експлоадиране на пожар наоколо до летището. След няколко дни мъртвило, броят на избухналите и отвън надзор пожари скочи още веднъж в югоизточната част, съобщи БГНЕС.
Пътища бяха затворени и подредиха на хората да изоставен или да стоят надалеч от предградията източно от Канбера. На фотоси, оповестени в обществените медии, се вижда сив пушек, който се извива над предградията на града. Няма известия за пострадвания или вреди.
През последните седмици в Канбера и градовете Сидни и Мелбърн качеството на въздуха е оценено като най-лошото в света под плътни облаци пушек от пожарите .
От септември стотиците горски пожари в Австралия са умъртвили 29 души и към 1 милиард локални животни, като в това време изгориха 2 500 домове и обща повърхност по-голяма от размера на Австрия.
Пожарникарите се възползваха от дъжда през миналата седмица, с цел да овладеят стихията, само че почивката завърши  днес, когато се върнаха високите температури и ветровете.
Междувременно икономическо изследване сподели, че пожарите ще накарат австралийците да затегнат коланите си, което е знак, че естественото злополучие оказва напън върху 14-ата по величина стопанска система в света.
Проучванията демонстрират, че разноските за стопанската система в Австралия от 1,95 трилиона австралийски $ (1,33 трилиона щатски долара) могат да доближат 5 милиарда (3,4 милиарда щатски долара), отнемайки 0,25 пункта от брутния вътрешен артикул през тримесечието от декември до март и евентуално да подбуден централната банка да понижи ставките още през февруари.
Огромните пожари засегнаха източното крайбрежие на страната през пиковите летни месеци, когато доста предприятия нормално печелят от локални и задгранични туристи. Селскостопанските браншове, изключително млечната индустрия, също бяха мощно наранени.
Въздухът в Сидни се чака още веднъж да доближи рискови равнища на замърсяване в четвъртък, защото димът минава над града, заяви държавното управление на щатската федерация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР