Жители на асеновградския квартал Горни Воден с настояване за основен

...
Жители на асеновградския квартал Горни Воден с настояване за основен
Коментари Харесай

Протест заради път в окаяно състояние в Асеновград

Жители на асеновградския квартал Горни Воден с гледище за главен ремонт на основния път, който води към техния квартал. Според протестиращите казусът визира близо 1 500 души.
Над 50-ина от тях желаеха повсеместен ремонт, а освен кърпене на дупки. Според хората ремонтите, които прави общинската администрация, са некачествени, предадоха Нова тв и Българска национална телевизия.
 Събрана е едвам половината сума за откупуването на Файтона на Капитана в Асеновград Събрана е едвам половината сума за откупуването на Файтона на Капитана в Асеновград
Точно 3 000 лв. са събрани досега от жители за откупуването на древен файтон в Асеновград. Дарителите, които са спомогнали ини...
Венцислав Милушев от уредниците посочи, че общината възнамерява единствено да закърпи множеството дупки, осеяли пътя, който не е ремонтиран близо 30 години: „ Това не ни удовлетворява, регионът е рисков, тъй като има огромна денивелация и заплаха от свлачища. Настояваме община Асеновград да извърши главен ремонт на пътя към Горни Воден, с цел да бъде обезпечена сигурността на пътуващите “.
Входирана е подписка в община, само че средства за повсеместен ремонт няма. Нужни са 400 000 лв. за ремонта на близо километър от пътя.
Потърпевшите се заканват, че в случай че не бъдат чути, ще блокират скоро пътя Асеновград - Пловдив.
От общината дадоха отговор, че има отпуснати 30 000 лева за слагане на асфалт на най-компрометираните участници по ул. " Свети Кирик ".
 Уличен ретро фестивал ще завладее Асеновград тази есен Уличен ретро фестивал ще завладее Асеновград тази есен
Уличен ретро фестивал ще завладее Асеновград тази есен. Три дни в града на булчинските рокли и виното ще се шири дъхът на предишното. Иде...
Пред БНР заместник-кметът на Асеновград Стоян Димитров изясни, че средства за повсеместен ремонт няма.
Заради пандемията пък краткотрайно е било прекратено стартирането на публичните поръчки изобщо, в това число и за този ремонт.
Така се забавила и процедурата по желание на реализатор за сектора.
Димитров обаче изясни, че към този момент има подписан контракт и ремонтът би трябвало да стартира.
 Пускат шарани във водата на Градския плаж в Асеновград Пускат шарани във водата на Градския плаж в Асеновград
Пускат шарани във водата на Градския плаж в Асеновград. Той ще остане е отворен за гости до 15.09.20 година (вторник), в това число. В...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР