Жители на 5 пловдивски села, в които има кариери за

...
Жители на 5 пловдивски села, в които има кариери за
Коментари Харесай

Жители на 5 пловдивски села и Пазарджик излязоха на протест

Жители на 5 пловдивски села, в които има кариери за рандеман на инертни материали, излязоха на митинг против готвените законови промени, улесняващи процедурите за концесии на огромните вложители, съобщи Българска национална телевизия.

По-късно и життели от Пазарджишко се включиха в оповестения за през днешния ден Национален митинг. Жители на селата Паталеница и Ветрен дол се оповестиха срещу готвените законодателни промени в Закона за околната среда и този за устройство на териториите.

Хората са обезпокоени, че след измененията регионалните шефове по места ще трансформират общите устройствени проекти на общините и по този метод има риск плодородни аграрни земи да се трансформират в кариери за рандеман на инертни материали.

Според друга смяна ОВОС-ите за концесиите за кариери ще имат по-дълъг период на деяние, което съгласно природозащитници е пагубно за природата. Само преди дни поданици на Паталеница и Ветрен дол проведоха общоселско заседание и подписка Против построяването на кариера за рандеман на пясък и трошляк наоколо до двете обитаеми места.

риера за рандеман на пясък и трошляк наоколо до двете обитаеми места.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР