Жител на Тулуза, затворен в дома си заради мерките за

...
Жител на Тулуза, затворен в дома си заради мерките за
Коментари Харесай

Французин пробяга 42 км на балкона си

Жител на Тулуза, затворен в дома си поради ограниченията за битка с пандемията от COVID-19 във Франция, пробяга класическия маратон на 7-метровия балкон на жилището си. Елиша Ночомовиц се е подготвял за съревнование преди новият ковид да удари страната и света. И в последна сметка, в борба със скуката и нужната изолираност, е съумял да пробяга 42,2 километра макар наложената карантина в цялата страна, съобщи БНР.

" Искам да стартира това бясно предизвикателство, с цел да внеса малко комизъм в трагичната обстановка с коронавирусната пандемия и да понижа тоталния драматизъм, обхванал множеството хора по целия свят ", съобщи Ночомовиц. Спортистът, прецизно спазващ наложената карантина, разкри, че посвещава достижението си на френските медици, които се борят с епидемията в страната.

Атлетът е имал потребност от 6 часа и 48 минути, с цел да осъществя класическата отдалеченост. Голямото му терзание е било дали близките няма да се оплачат от продължителния и настойчив звук, провокиран от стъпките и шумното му дишане.

" Исках да се уверя, че мога да мина границата от 42 километра. Моята другарка, която се изолира дружно с мен, ми оказа помощ, като ми даваше вода и шоколад, а съседите демонстрираха схващане ", добавя Ночомовиц. Изминатото разстояние е проследявал с крачкомер. Обаче въобще не си спомня какъв брой обиколки е трябвало да направи, с цел да измине мечтаната отдалеченост, която си е сложил като цел с идея.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР