Жирона и Реал Сосиедад изиграха страхотен двубой, в който обаче

...
Жирона и Реал Сосиедад изиграха страхотен двубой, в който обаче
Коментари Харесай

Жирона се занули срещу Сосиедад за радост на Реал Мадрид

Жирона и Реал Сосиедад изиграха страховит дуел, в който обаче не съумяха да си отбележат попадение и приключиха при нулево реми в среща от 23-ия кръг на испанската Ла Лига.

Въпреки че головете липсваха, дуелът бе извънредно забавен. Дори двата тима си размениха по един гол преди почивката, само че попаденията бяха анулирани след преразглеждане на обстановките посредством системата ВАР.

Първият голов късмет в мача се откри пред Виктор Циаганков четвърт час след началото. Той стреля непосредствено от директен свободен удар, само че Алекс Ремиро съумя да избави.

В средата на първата част топката навести мрежата на Реал Сосиедад. В 24-ата минута Янхел Ерера направи хубаво композиция със Савио и по-късно означи, само че попадението не беше зачетено поради засада в развиването на офанзивата.

След това, в 31-ата минута, халфът на Реал Сосиедад - Микел Оярсабал, наказа момент на нехайство в защитата на жиронци, само че още веднъж попадението бе анулирано поради засада.

В 51-ата минута гостите бяха покрай гола. Шералдо Бекер овладя на границата на наказателното поле и насочи подъл удар. Топката мина на сантиметри около задачата.

Към края на постоянното време страстите взеха връх. Треньорът на домакините Мичел изпусна нервите си край тъчлинията и беше изпъден с пряк червен картон.

Дълбоко в добавеното време Жирона беше доста покрай надвит гол. Валери Фернандес получи от Ян Коуто, само че ударът му не откри задачата.

След това тъждество Жирона остава на втора позиция с актив от 56 точки, на една зад водача Реал Мадрид. „ Лос бланкос “ обаче са с мач по-малко, като в неделя им следва дерби с Атлетико Мадрид и при позитивен резултат могат да се откъснат напред. Реал Сосиедад пък остава на шестото място с 37 пункта и продължава битката си за място в европейските клубни шампионати.

FT: 0-0

An action-packed game in Montilivi ends scoreless. |
— LALIGA English (@LaLigaEN)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР