Жилища: списъците с чакащи спират в Бристол, тъй като наемите стават все по-недостъпни

...
Ако рекламират имот вечер, работата по същество е свършена до
Коментари Харесай

Ако рекламират имот вечер, работата по същество е свършена до сутринта: „Докато влезем в 9 сутринта, вече сме получаване на телефонни обаждания и потенциални клиенти, които трябва да наваксаме."

Проблемът е толкова лош, че не всички имоти се рекламират онлайн. Адил има списък от стотици чакащи хора, които отчаяно искат да намерят място за живеене в град, който става все по-недостъпен.

Съветът тук казва, че Бристол сега е най-скъпият град за наемане извън Лондон.< /p>

Много от причините са същите като на други места в Обединеното кралство - хроничен недостиг на жилища, нарастващи разходи, които се прехвърлят върху наемателите и много наемодатели просто продават като купуване за отдаване става нерентабилно, притискайки жилищния фонд под наем дори по-далеч.

Но Адил казва, че привлекателността на Бристол за външни лица също е проблем за шофиране.

Чаз Морган: Тийнейджърът е обвинен мъж с бейзболна бухалка след преследване с високоскоростна кола по улиците на Бристол

Прочетете още: Половината от наемателите са „само на една заплата“ от потенциална загуба на дом

Изображение: Адил Аюб казва, че списъкът на чакащите за имотите са огромни

„В Бристол момчетата, които аз класифицирам като родени и отгледани бристолци, трябва ефективно да се преместят от града, където наемите стават толкова скъпи“, каза той.

„В Бристол, ние наистина имаме динамични работодатели и сме удостоени с много отличия като град, така че това е фантастично място да бъдем.

„Сега получаваме таланти извън Бристол, което често, ако погледнете техните средни заплати, те са много по-високи от тези на момчетата тук, така че това е едно от предизвикателствата, които откриваме за хората – в момента е много конкурентно.”

Ние се присъединяваме към брата на Адил, Уз , в къща, която гледа на две улици надолу от офиса.

Срещаме Рикардо Ретамалес и Челси Брюер-Ретамалес и техния четиримесечен син.

Двойката напусна Бристол преди няколко часа преди години и се преместил в Нюпорт, Южен Уелс, защото имотите били по-евтини. С ново бебе те се опитват да се върнат в Бристол, за да бъдат по-близо до семейството.

Рикардо казва, че намирането на място е предизвикателство: „Ние звъним на агенции през цялото време, претърсваме Rightmove и по всяко време казваме, че наистина няма налични огледи или имотът е изчезнал, преди дори да имаме възможност да го разгледаме.

„Това, съчетано с качеството на имота, което също не е толкова добро, така че ние в момента са някак си на трудно място."

Прочетете още: Собственици и наематели на жилища, изложени на риск от изгонване, за да получат безплатен правен съвет

Изображение: Chelcie Brewer-Retamales и Ricardo Retamales казват, че намирането на някъде е предизвикателство

Къщата с три легла, която разглеждат, е на пазара за £2100 на месец.

„В момента една от заплатите ни отива само за наем. Това не включва сметки или детска стая, когато му дойде времето – така че половината от доходите на домакинството ни отиват за това“, казва Рикардо.

Търсенето на двойката идва след като Службата за национална статистика казва, че цените на частните наеми са се повишили с 5,5 % през 12-те месеца до август 2023 г.

Има рязко и непрекъснато покачване на разходите за наем от края на 2021 г.

Лондон има най-високата годишна процентна промяна, с следват Североизток и Югозапад.

Градският съвет на Бристол иска да се опита да се справи с проблема - и поиска от правителството нови правомощия, за да може да въведе таван на наемите; ограничение за това колко наемодателите могат да увеличат наеми.

Прочетете повече:
Рекорден брой домакинства и деца във временно настаняване, разкрива правителството
Средната искана наемна цена достигна рекордно високо ниво за домове в и извън Лондон

„Трябва да има намеса“, казва ми кметът на Бристол Марвин Рийс.

„Начинът, по който се развива жилищният пазар в момента, не работи за обикновените хора. Имаме ситуация, в която болници и училища - жизненоважни служители - се борят да наемат и задържат персонал, това е град, който става все по-недостъпен за живеене.“

Той добавя: „По същество търсите при някакъв вид контрол върху скоростта на увеличение на наемите, които хората плащат... това трябва да бъде част от национален подход към жилищата.

„В Бристол заплатите през последното десетилетие са се повишили с 24%, наемите са се повишили с 52%. Не можете да поддържате такава ситуация."

Докато се разхождам по улиците на St Werburgh's има хиляди домове - но преброявам по-малко от три знака за отдаване под наем - a знак на пазара и истинската борба, пред която са изправени хората в този град.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР