Жестоко пребитият на 19-ти януари Христиан Пендиков днес дава първите

...
Жестоко пребитият на 19-ти януари Христиан Пендиков днес дава първите
Коментари Харесай

Христиан Пендиков дава първите си показания пред следователи в Охрид

Жестоко пребитият на 19-ти януари Христиан Пендиков през днешния ден дава първите си показания пред следователи в Охрид, съобщи БГНЕС. Това е първото завръщане на Пендиков в родния му град след лекуването му в София.

Младежът би трябвало да опише нападението и аргументите за побоя. След случая от прокуратурата в Охрид оповестиха, че закононарушението е осъществено заради българската етническа принадлежност на Пендиков.

По време на последното правосъдно съвещание един от нападателите Илия Спасески с горделивост съобщи, че " схваща обвиняването, само че не се усеща отговорен ”. По време на побоя инцидентен минувач е извикал да спрат, а обвиненият Илия Спасески дал отговор, че " не си заслужава за българин да се вика полиция ”, и двамата нападатели траяли да бият Пендиков. Тази информация беше оповестена от прокурора по делото.

Пендиков бе секретар на локалното българско съдружие, което дружно с всички останали в страната, към този момент е закрито от управляващите в Скопие. Преди това против клуба имаше пукотевица и вандалски покушения на няколко пъти. До през днешния ден няма нито един арестуван за тези закононарушения. В същото време полицейските и правосъдните управляващи в РСМ преследват учредителите и ръководителите на български сдружения в Северна Македония. От скоро Христиан Пендиков е български жител.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР