Жестоко малтретираното 5-годишно дете от Пловдив се възстановява нормално след

...
Жестоко малтретираното 5-годишно дете от Пловдив се възстановява нормално след
Коментари Харесай

Разбра се какво е състоянието на жестоко малтретираното дете от Пловдив

Жестоко измъчваното 5-годишно дете от Пловдив се възвръща обикновено след интервенцията, която мина в университетската болница „ Свети Георги “. На момчето му беше направена пластика на главата, където имаше огромна рана. Според прокуратурата пострадването е породено от колегата на майката. Мъжът е в ареста от края на предходната седмица.
Майката също е с обвиняване, за момента за съучастничество, само че е освободена с мярка подписка.
„ За наша огромна наслада положението на детето е положително. Възстановява се след понесената намеса. Намира се под профилираните грижи на медиците и на обществените служащи. Те го съпровождат, занимават се с него и наблюдават за положението му “, сподели Донка Аргирова – шеф на дирекция „ Социално подкрепяне “ – Пловдив. Тя акцентира, че бащата на детето, който се е върнал от Германия, е доста обезпокоен за детето и желае да се грижи за него. Връщането му в фамилна среда обаче ще отнеме време.
„ Не може да стане автоматизирано връщането в фамилна среда е обяснено на бащата и неговия юрист. Дори и сега бащата желае да си вземе сина и да замине с него Германия. Но процедурите са такива, че в случай че на него му се прави изследване в Германия по Хагската спогодба за правата на децата, водещ орган в България е Министерството на правораздаването и Държавната организация „ Закрила на детето “. Тоест те би трябвало да изготвят мнение и това ще отнеме известно време “, акцентира Гергана Тошкова – шеф отдел „ Закрила на детето “ – Пловдив.
От „ Закрила на детето “ Пловдив са посещавали детето по отношение на правене на отчет за съда за делото за развода сред родителите. „ Когато общественият служащ е посетил дома и е направил среща с майката и детето, на колежката й е направило усещане, че детето поддържа връзка мъчно и съвсем не изговаря никакви думи, а не е на толкоз дребна възраст въпреки всичко. Майката е обяснила, че то не приказва. Колежката е решила, че фамилията може да има потребност от поддръжка и ги е съветвала какви обществени услуги се дават в Пловдив. На по-късен стадий майката е пристигнала в отдел „ Закрила на детето “, подала е заявление да употребява услуги и с този документ тя има право да употребява обществена услуга, която реши.
Говорим за потребление на логопед и психолог на детето. Тоест колежката е съдействала, само че по различен мотив. В отдел „ Закрила на детето “ Пловдив не са постъпвали сигнали за принуждение над детето “, безапелационна е Гергана Тошкова. Детето посещава и детска градина и там е открито, че има потребност от ресурсен преподавател и логопед за интервала октомври – ноември. От 4 декември до 9 януари не е посещавало градина. По телефона майката е споделила, че детето е болно, оповестява директорката на детската градина. Предполага се, че в този интервал детето е грубо бито и унизено. След информация от РЗИ е открито, че момченцето не е водено при доктор за обзор. По данни на следствието обвиненият Петър Чернев е купувал медикаменти от аптека, евентуално с цел да го лекуват скрито вкъщи. От прокуратурата в четвъртък ще стачкуват освобождението на майката.
 
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР