Жестоката война между най-големите джихадистки групировки в Северна Сирия се

...
Жестоката война между най-големите джихадистки групировки в Северна Сирия се
Коментари Харесай

AMN: Жестоки китайски терористи помогнали на „Ал-Кайда” да завладее четири града в Сирия

Жестоката война сред най-големите джихадистки групировки в Северна Сирия се обрисува да стане още по-кървава, защото ултрарадикалната „ Туркестанска ислямска партия ” (ТИП) наскоро се причисли към касапницата в провинциите Идлиб и Алепо.

Безмилостните китайски терористи (уйгури-сунити от Синцзян-Уйгурския самостоятелен регион на КНР) застанали на страната на свързаната с Ал-Кайда формация „ Хайят Тахрир аш-Шам” („ Нусрите”) в огромното контранастъпление срещу неотдавна образувания алианс „ Джебхат Тахрир Сурия” („ Нуреддин аз-Зинки” и „ Ахрар аш-Шам”).

Тридневното контранастъпление разрешило на джихадистите от „ Нусрите” (ХТШ) и техните съдружници уйгурите да си върнат контрола над 4 града, изгубени в пердах с бандите на „ Джебхат Тахрир Сурия”, заяви ливанската организация AMN (Ал-Маздар нюз).

Терористи от ХТШ се хвалят в Мрежата, че са завладели един танк в Маарат Мисрина, 3 пикапа с картечници, оръжие и муниции при завладяването на градовете.

БЛИЦ преди време изнесе информация, че „ Ислямското придвижване на Източен Туркестан” (ИДИТ) или в резюме „ Туркестанска ислямска партия” е огромна уйгурска терористична формация, поставяща си за цел да сътвори самостоятелна ислямско-шариатска страна в Източен Туркестан (Синцзян-Уйгурски самостоятелен регион в КНР) и да обърне целия китайски народ в исляма. Тя е считана за филиал на Ал-Кайда в Китай. Поела е отговорността за над 200 атентата в КНР.

На 30 ноември 2017 година БЛИЦ заяви, че по турски източник, китайският антитерористичен спецназ „ Нощни тигри” е дошъл в съветската морска база в Тартус за да унищожи „ своите” терористи. Този контингент въобще не отбелязя наличието си в Сирия, няма информации да е напуснал страната.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР