Жестока катастрофа отне живота на петима души край Видин по

...
Жестока катастрофа отне живота на петима души край Видин по
Коментари Харесай

Заспиване на шофьора е основна версия за жестоката катастрофа, в която загинаха 5 души

Жестока злополука лиши живота на петима души край Видин по пътя към Дунав мост 2 след удар на микробус в тежкотоварен камион. Двама са ранени при тежкия случай.

Микробус с пасажери, пътуващ за Германия, се е блъснал в товарен автомобил, спрял за изчакване на реда си за прекосяване през граничния пункт с Румъния. Катастрофата е станала на място, където поради трафика към моста нормално има колона от тирове. Микробусът, както и товарният автомобил, в който се е блъснал, са с българска регистрация.

Сигналът за случая е подаден към 21:30 ч. нощес. Към мястото незабавно са изпратени екипи на Центъра за незабавна здравна помощ, които единствено са удостоверили гибелта на четирима - две дами и двама мъже, измежду които и водачът - 40-годишен мъж от благоевградското село Баня. Трима души са откарани в болница. Единият от тях - 18-годишен, малко по-късно е умрял. 28-годишен юноша е в реанимацията на видинската болница. 54-годишна жена е настанена в отделението по хирургия. Няма заплаха за живота ѝ.

На мястото на случая няма следи от спирачен път. Една от версиите е, че водачът е задремал зад кормилото.

Шофьорът на тежкотоварния автомобил, в който е аварирал микробусът, е изчаквал реда си за прекосяване на към четири километра преди самия граничен пункт по Дунав мост 2. При удара е блъснал главата си в стъклото. За него също е изпратена кола за спешна помощ. Оказана му е помощ на място, само че не е имал съществени пострадвания и не е поискал да бъде откаран в болница.

Предстоят разпити на очевидци, с цел да се откри повода за злополуката.

Автор: Анжела Каменова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР