Жестока жп катастрофа е била избегната на косъм в събота

...
Жестока жп катастрофа е била избегната на косъм в събота
Коментари Харесай

Челен сблъсък се размина на косъм: Влак с руда срещу пътници от Перник за София

Жестока жп злополука е била избегната на косъм в събота сутринта. Единствената причина да не броим трупове при следващата покруса е професионализмът на дежурния началник придвижване на гара Храбърско госпожа Григорова, научи OFFNews.

За следващ път през последните години един против различен са се оказали два влака - пътнически, който е потеглил в 5,28 часа от Перник за София и товарен трен на частната жп компания ТБД, която е благосъстоятелност на енергийния предприемач Христо Ковачки.

Опасната преживелица обичайно беше скрита от медиите.

Според информацията във вътрешноведомствения бюлетин на Национална компания " Железопътна инфраструктура " става дума за неточност на машиниста на товарния трен, който с два локомотива е теглил цели 23 вагона с руда.

В 06,10 часа сутринта при подреден входен маршрут със прекъсване на трети прав коловоз на гара Храбърско за среща с пътническия трен, композицията на ТБД подминава затворен първоначален сигнал, срязва стрелка 1 и продължава напред. Така товарният трен се оказва върху една линия с влак 60202 на БДЖ-Пътнически транспорти, който в това време е на напълно близко разстояние.

Зверският конфликт е избегнат единствено с помощта на наблюдателността на дежурния началник на НКЖИ на гарата. Григорова незабавно вижда, че товарната комбинация е срязала стрелка и изключва напрежението в контактната мрежа.

След това машинистът на ТБД продължава с грешките. Самоволно взема решение да върне влака обратно, само че на мястото на счупената стрелка дерайлира първия вагон. За благополучие при случаят няма потърпевши, само че се натрупват големи закъснения на няколко влака, минаващи по линията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР