Жертвите при падането на ракетата Точка-У в Донецк, по предварителни

...
Жертвите при падането на ракетата Точка-У в Донецк, по предварителни
Коментари Харесай

20 жертви в Донецк след обстрел от украинската армия с ракета Точка-У с касетъчен заряд

Жертвите при рухването на ракетата " Точка-У " в Донецк, по предварителни данни, са 28 души, в това число деца, девет души са ранени. Това заяви в понеделник ръководителят на ДНР Денис Пушилин в ефира на телевизия " Россия-1 ".

Ракетата " Точка-У " е свалена от Противовъздушна отбрана на ДНР, само че отломките са предизвикали такива вреди, най-лошото е, че има смъртни случаи измежду цивилното население. В зоната на банкомат е имало хора, които са стояли на опашка, имало е хора и на спирката. 20 жертви - това е по предварителни данни за починалите, още девет ранени. Сред починалите има деца “, сподели Пушилин.

Както разясни Пушилин, " Точка-У " е носила касетъчен заряд. Според него " в случай че не беше свален, жертвите щеше да има несъразмерно повече ".

Министерството на здравеопазването на ДНР заяви, че след рухването на ракетата в лечебни заведения са докарани 18 ранени, прецизира се броят на починалите.

„ Към 12:22 часа потърпевшите в размер на 18 души са докарани в здравните заведения с коли за спешна помощ “, заяви Министерството на здравеопазването на ДНР в своя Telegram канал. „ На всички потърпевши е предоставена нужната здравна помощ в цялостен размер “. " Информацията за починалите се прецизира ", споделиха от министерството.

Според сътрудник на ТАСС фрагменти от балистична ракета паднаха, по-специално, покрай клона на Централната републиканска банка, където в този миг имаше десетки хора, най-вече пенсионери.

Според Руслан Якубов, началник на офиса на ДНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на режима за преустановяване на огъня, в този момент е мъчно да се даде прецизен брой починали и ранени. „ Много починали и ранени “, добави той.

„ Разбира се, поради броя на жертвите, поради варварството на това закононарушение, аз дадох заповед да се изготви декрет за оповестяване на печал “, сподели той по телевизионния канал „ Русия-24 “.

Ракетата " Точка-У ", свалена над Донецк, е била изстреляна от територията на Донецка област, която към момента е под контрола на въоръжените сили на Украйна, сподели Пушилин.

„ Със сигурност това (изстрелването на ракета – бел. ТАСС) е от онази част на някогашния Донецк район, която към момента не направляваме. Огневите точки се удрят всеки ден и всяка нощ, само че количеството въоръжение, което е изтеглено през последните месеци, е впечатляващо ", сподели той.

Ситуацията на линията на прикосновение в Донбас ескалира на 17 февруари. В Донецката и Луганската национални републики оповестиха за най-интензивния обстрел от Украйна през последните месеци, който продължава и до през днешния ден. Сред цивилните има починали и ранени, всекидневно се повреждат жилищни здания и цивилна инфраструктура.



Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР