Жертвите на разрушителното земетресение на турско-сирийската граница и последвалите вторични

...
Жертвите на разрушителното земетресение на турско-сирийската граница и последвалите вторични
Коментари Харесай

Над 15 000 са потвърдените жертви от разрушителното земетресение в Турция и Сирия - Свят

Жертвите на разрушителното земетресение на турско-сирийската граница и последвалите вторични земетресения надвишиха 15 000. На този декор очакванията да бъдат открити още оживели понижават с всеки минал час, съобщи ДПА.

заяви тази заран Анадолската организация, като се базира на турската работа за реакция при бедствия и повреди АФАД, а ранените са 62 914.

От другата страна на границата в раздираната от война Сирия жертвите са 2662.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание избавителните дейности да продължат, до момента в който " под руините не остане никой ". Разрушени са към 6000 здания, сподели той.

Ердоган даде обещание незабавно подкрепяне в размер на 10 000 турски лири (около 530 долара) за всяко потърпевшо семейство.

В Сирия ситуацията e тежка. По данни на държавното управление засегнатите сирийци са към 298 000, като множеството е трябвало да изоставен домовете си, заяви държавната информационна организация САНА. Властите са обособили 180 места за незабавно настаняване.

Хиляди хора в Сирия към момента са в неопределеност, продължава да има и незабавна потребност от тежка техника за почистване на отломките. Дългогодишната революция и интернационалните наказания пречат на оказването на помощ на потърпевшите региони.

В понеделник сутринта с магнитуд 7,7. Оттогава районът претърпя стотици вторични земетресения, в това число земетресение с магнитуд 7,5 в понеделник следобяд.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР