Жертвата е ликвидирана с 3 куршума в главатаВодила е дела

...
Жертвата е ликвидирана с 3 куршума в главатаВодила е дела
Коментари Харесай

Разстреляната брокерка Станка Марангозова пребивана и заплашвана от измамени с милиони

Жертвата е ликвидирана с 3 патрона в главата

Водила е каузи против предприемачи, които са ѝ давали пари, с цел да ги

влага на борсата

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Местни избори 2019
Неуредени финансови връзки за няколко милиона и персонални претекстове са главните версии за убийството на 46-годишната Станка Марангозова. Тя беше разстреляна в четвъртък вечерта в автомобила си пред блока в “Младост ”, в който е живеела с дългогодишния си другар Динко Геров.

Именно той е бил един от първите обвинени за убийството, научи “24 часа ”. Освен Геров криминалистите разпитват десетки предприемачи, които през последните 10 година са имали връзки с Марангозова. С множеството от тях жертвата е водила правосъдни каузи за крупни суми. Станка е вземала пари, които е трябвало да бъдат вложени в скъпи бумаги през борсата, с цел да носят облага. В множеството случаи парите се губели. Малко евентуално е обаче да е убита от човек, който търси от нея доста пари, научи “24 часа ” от източник, осведомен с следствието. Сред кредиторите на Марангозова обаче имало и обезверени хора, които са изгубили вяра, че ще върнат парите и парцелите си, които са прехвърляли на нейно име в последните години.

Била е пребивана

няколко пъти, твърди мъж, с който е имала връзки преди време. Редовно я заплашвали поради милионите, които по този начин и не съумяла да завоюва за хората, с които е имала контракти. В предишното демонстрирала висок стандарт на живот, само че в последно време живеела непретенциозно. Мъжът ѝ Динко Геров е дълготраен капиталов медиатор, който в този момент се занимава с фотоволтаици. Освен разногласия за големи суми Марангозова е подсъдима за машинация в размер на 1,43 млн. лева в Софийския областен съд.

В 20,47 ч в четвъртък Динко Геров звъни на тел. 112 и споделя, че е разкрил трупът на Станка в пежото пред блока, в който живеят, напълно покрай Окръжна болница. На място незабавно идват криминалисти и екип на Бърза помощ. Станка

Марангозова е

паркирала колата

и е говорила по

телефона,

когато е била разстреляна. Прозорецът на шофьорското място е бил отворен. Не е ясно дали е бил свален, тъй като е говорела с килъра си. Убита е с 3 патрона в главата - зад лявото ухо и в слепоочието. В колата е открита изкуствена бяла роза. Предполага се, че стрелецът е криел револвера си с нея или е оставена там като знак на мафиотско възмездие.

Когато Динко Геров открива обичаната си, тя е просната по очи на кормилото на колата. Никой от съседите не е чул изстрели.

При огледа криминалистите са разкрили и 3-те гилзи, както и един от проектилите, който бил в колата. Другите два били открити при повторния оглед в петък сутринта. Куршумите са 9 мм.

Заради несъбраните отместопрестъплението гилзи

служителите на реда

създали извода,

че килърът е

дилетант

Освен това по Марангозова е стреляно от разстояние, а не от упор. Това се схванало поради неналичието на изгаряния по кожата на Станка.

“Познавах я, поздравявахме се. Беше скромна, постоянно елегантно облечена. Нищо не сме чули ”, сподели една от съседките на Марангозова. Друга добави, че се познава единствено с Геров. По нейни данни той се занимавал с монтаж на съоръжения. Бил учтив и хората го познавали от дълго време, както и родителите му. Станка била по-мълчалива и не общувала доста с хората в блока. Излизала всяка заран рано и се прибирала късно вечер. Години наред се е борила с левкемия. От химиотерапията косата ѝ опадала и ходела с забрадка на главата.

Често към входа на блока, където живеят Марангозова и Динко, обикалял мъж с бяла коса, който не бил от квартала, описват съседите им. Виждали го съвсем всеки ден преди няколко месеца и даже го питали какво търси, а той не отговарял. За последно е видян там преди дни, само че не е ясно дали има връзка с жертвата.

Станка Марангозова е родом от Враца.

Там е задържана

през ноември

2011 година поради

машинация,

лихварство и

пране на пари

дружно с тогавашния си съучастник Георги Георгиев. По-късно делото е трансферирано в Софийската градска прокуратура, тъй като закононарушенията са били осъществявани в столицата.

Един от потърпевшите от активността на Марангозова е предприемачът Иво Масларов. С него имала контракт за доверително ръководство на пари от 2009 година Вземала кеш, с цел да влага в скъпи бумаги през фондовата борса. Заради липса на рентабилност обаче сред двамата избухва спор през 2011 година Започват да пускат тъжби един против различен в полицията и прокуратурата. Само по банкови сметки сред двамата са преведени над 1,7 млн. лева Тя твърди, че той я изнудва за пари, а той - че му дължи големи суми. Масларов се принудил да трансферира дълга си към компания на предприемача Веселин Динков, с който Марангозова също води каузи. Неуредиците стигат до такава степен, че Марангозова е принудена да ипотекира жилището си, от което е изгонена с частен правосъден реализатор през 2013 година

Оттогава живее в жилището на приятеля си Динко. Тогава

тя се барикадира

в мезонета

на ул. “Ангел

Каралийчев ” 1

Отказвала да напусне непринудено, само че по-късно склонила. Месец откакто е изгонена от мезонета, Станка Марангозова се появява в Нова тв в предаването “На ярко ” с Люба Кулезич, където споделя за споровете си.

Справка в Търговския указател демонстрира, че Станка Марангозова е шеф на компанията “Преста терм ”, на която притежател е приятелят Динко Геров. Дружеството обаче няма активност от 2011 година Двамата имат участия и в други компании. Всички са със запорни известия поради задължения към банки и каузи на правосъдни реализатори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР