Жена от Тексас получи 1,2 милиарда долара, след като нейно бивше гадже пусна интимни снимки в публичен Dropbox

...
Жертва на така нареченото порно за отмъщение“ в Тексас получи
Коментари Харесай

Жертва на така нареченото „порно за отмъщение“ в Тексас получи 1,2 милиарда долара, след като нейният бивш приятел сподели това, което съдебните документи наричат ​​„ визуално интимен материал" на нея онлайн и в имейли до нейното семейство, приятели и колеги, след като се разделиха.

Твърди се, че бившият на жената, Маркес Джамал Джаксън, е поставил изображенията в множество сайтове за социални медии, публично достъпна папка Dropbox и на страница за имитация на порно уебсайт. Той също така й каза, че „ще прекара остатъка от живота си в опити и неуспехи да се изтриеш от интернет“, твърдят адвокатите на жената.

След това. След 30 минути обсъждане на 9 август съдебните заседатели в окръжния съд на Харис единодушно гласуваха да присъдят на жената парите. Съдия ще издаде окончателната присъда, която според адвокатите на жената ще дойде всеки ден и ще подкрепи препоръката на журито.

Джаксън ще трябва да плати на жената 1 милиард долара наказателни щети и 200 милиона долара действителни щети, като се има предвид до психически терзания, които тя е претърпяла в миналото и ще страда в бъдеще, според съдебните документи.

Джейкъб Шифър, един от адвокатите на жената, каза, че делото „е дело за възпиране, а не дело за пари ”, добавяйки, че адвокатите са научили рано, че ответникът няма никакви активи.

Използвайки инициалите на жената, главният адвокат на жената, Брадфорд Дж. Гилд, каза в изявление, „Докато присъдата в това дело едва ли ще бъде възстановено, компенсаторната присъда дава на Д.Л. върне доброто й име.“

Джаксън не можа да бъде открит веднага по телефона или имейл в сряда следобед. Той не е бил представляван в съда, каза един от адвокатите на жената.

Тексас е един от 48-те щата - в допълнение към Вашингтон, Пуерто Рико и Гуам - където порнографията без съгласие е незаконна, според застъпническата организация Инициатива за граждански права в кибернетичното пространство. Законът на Тексас, известен като Relationship Privacy Act, който влезе в сила през 2015 г., забранява „незаконното разкриване или популяризиране на интимен визуален материал“ и налага както граждански, така и наказателни санкции.

Един на всеки 8 американци, които използват социалните медии са били насочени към порнография без съгласие и жените са около 1,7 пъти по-вероятно да бъдат мишени, отколкото мъжете, според изследване, проведено от организацията.

Застъпниците предпочитат термина „порнография без съгласие“ или „изображение базирано на секс порно" до по-често използваното "порно за отмъщение", като се твърди, че последният термин имплицитно обвинява жертвата и може да скрие различни мотиви.

"Заблуда и параноя"

Джаксън и жената започнаха връзка около 2016 г. и прекараха няколко години в Чикаго, преди да имат „дълга и продължителна раздяла“ в началото на 2020 г., според първоначалната жалба, подадена през април 2022 г. Двойката официално прекрати връзката си през октомври 2021 г.

В този момент адвокатите на жената твърдят, че Джаксън е станал „заблуден и параноичен“ и е вярвал, че жената е започнала връзка с общ приятел. Твърдят, че тогава той е започнал неправомерно да споделя интимни изображения, които тя му е дала.

В жалбата се твърди, че Джаксън е споделил изображенията, след като жената му е казала, че трябва да ги запази за себе си и след като са се счупили нагоре, че трябва да ги унищожи.

Шифър и Брад Ертл, друг адвокат, представляващ жената, казаха, че изображенията, които тя споделя с Джаксън по взаимно съгласие, не са по-голямата част от изображенията, участващи в случая, и че той също твърди, че е споделял техни записи по време на секс, които тя не е знаела, че той е записал.

Джаксън също така е хакнал работния акаунт на жената в Zoom, казал на кредитен служител, че е подала измамна молба, откраднал пари от банковата й сметка, за да плати наема си, тормозел я от фалшиви телефонни номера и я шпионирал в дома на майка й, използвайки нейната система за сигурност, се казва в жалбата.

Според документа около март 2022 г. Джексън твърди, че е казал на жената: „Ти ще прекарате остатъка от живота си в опити и неуспех да се изтриете от интернет. Всеки, когото някога срещнете, ще чуе историята и ще тръгне да търси... Приятен лов”

Иронията сега, каза Шифър, е, че когато „потърсите в Google името на този човек, това, което излиза, е присъда за 1,2 милиарда долара. ”

Ертл добави, че въпреки липсата на активи на Джаксън, съдебното решение може да остане прикрепено към бъдещите му активи.

„Докато не изплати това напълно, той ще има това завинаги него“, каза той.

Тази статия е публикувана първоначално на NBCNews.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР