Женското животно е починало на място, а мъжкият се намира

...
Женското животно е починало на място, а мъжкият се намира
Коментари Харесай

Шофьор блъсна сърна и сръндак на пътя Ловеч - Севлиево

Женското животно е умряло на място, а мъжкият се намира в Зоопарка в Ловеч

Неизвестен водач е блъснал сърна и сръндак на остарелия път Ловеч - Севлиево. Женското животно е умряло на място, а за мъжкия се поставят грижи в Зоопарка в Ловеч.

На 3 август през нощта чиновници на Държавното горско стопанство в Ловеч са се отзовали на сигнал, подаден на телефон 112, за двете потърпевши диви животни, заяви шефът на стопанството Младен Миков.

Горските чиновници са направили оглед. Сърната умира на мястото на случая. Тя е предадена на ловното съдружие, което стопанисва дивеча в региона, показват от ДГС - Ловеч.

Пострадалото мъжко животно - сръндак, е хванато и превозено за профилирана помощ и грижи в Зоопарка в Ловеч. Горските експерти споделят, че имат вяра за възстановяване положението на животното, след което то ще бъде пуснато в гората на независимост, където е неговото естествено местообитание, осведоми Българска телеграфна агенция.

Служителите на ДГС - Ловеч, благодарят на жителя, подал сигнал на 112 за случая и на ръководителя на зоопарка в Ловеч за съдействието при лекуването и възобновяване на потърпевши животни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР