Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) записа снощи победа

...
Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) записа снощи победа
Коментари Харесай

Най-славните победи на Марица в евротурнирите

Женският волейболен първенец на България Марица (Пловдив) записа нощес победа като посетител на унгарския Вашаш Обуда Будапеща в Шампионска лига. Успехът беше първи за маричанки от три години в групите на Шампионска лига и беше извънредно значим, тъй като приближи маричанки до продобиване на третото място в групата и присъединяване в шампионата Купата на ЦЕВ.  Volleymaritza.bg ще ти показа най-славните победи като посетител на Марица в евротурнирите.

Дофин (Шарлероа, Белгия)



След пауза от три години Марица се завръща в евротурнирите по най-хубавия метод маричанки победиха белгийския Дофин (Шарлероа) с 3:0 (25:23, 25:16, 25:22) като посетител в Белгия. Срещата беше от 1/16 финалите в шампионата за Купата на ЦЕВ. Пловдивчанки победиха и в реванша в Пловдив с 3:1 и се класира за осминафиналите в шампионата, където отпаднаxa от немския Шверинер (Шверин).

Дрита (Гниляне, Косово)



Двубоят е исторически, за какво е първи за маричанки в Шампионска лига и е част от предварителните кръгове за влизане в групите на Шампионската лига. Въпреки, че противникът е надалеч от класата на Марица, пловдивчанки изиграват доста мощен мач и не разрешават изненада, печелейки 3:0 (25:13, 25:11, 25:15) гейма . Впоследствие е реализирана и победа в Пловдив също с 3:0 и Марица продължава в идващия кръг.

ЛП Сало (Сало, Финландия)



Коравите финландки се изправят против Марица също в предварителените кръгове в Шампионска лига. Във въпросния сезон маричанки доближават за първи път в историята си в групите на най-силния евротурнир. Марица записва победа в Пловдив с 3:1 и всичко би трябвало да се реши в реванша във Финландия. Там маричанки губят с 1:3 гейма и се стига до златен гейм, който взема решение кой ще продължи напред. Момичетата на Иван Петков демонстрират темперамент и след 15:12 печелетя златния гейм и доближават до пряк мач за класиране против руския Енисей (Красноярск) .

Енисей (Красноярск, Русия)



Мачът, в който Марица влезе в друга орбита. Двубоят в Красноярск срещу руския Енисей (Красноярск) се игра на 11 ноември 2017г. и беше съдбоносен за влизането в групите на Шампионската лига. Марица загуби семейството си с 2:3 от съветския Енисей, който влиза в дуела като бронзов медалист в съветската Суперлига и безспорен любимец в дуела. Вторият мач в Русия стартира по най-лошия метод за шампионките на България, които губеха с 0:2, само че те не се отхвърлиха и завоюваха дуела с 3:2 (20:25, 19:25, 25:22, 27:25, 15:12) , което вкара мача в златен гейм. В него Марица завоюва с 15:12 и за първи път освен в своята история, а и в историята на българския волейбол се класира за груповата фаза на Шампионската лига.

Динамо (Москва, Русия)



Друга популярна страница в историята на Марица! Българският първенец записа първата си победа като посетител в групите на Шампионската лига против съветския гранд и най-титулуван тим в Европа Динамо (Москва). Освен всичко друго триумфът идва изрично посред Москва с  3:1 (25:23, 18:25, 25:23, 25:17). Руският отбор и до ден сегашен е с най-вече трофеи в Шампионската лига – 11. Победата е първата от рекордната поредност от три следващи триумфа за Марица в групите на Шампионска лига и единствено старите правила не разрешат на маричанки да продължат присъединяване си в евротурнирите.

Вашаш Обуда (Будапеща, Унгария)



Снощи Марица записа първа победа в Шампионската лига от 3 години насам и то в извънредно значим конфликт против унгарския Вашаш посред Будапеща. Момичетата на Борислав Крачанов завоюваха с 3:2 (22:25, 25:17, 25:18, 14:25, 15:8) гейма и взеха задатък в битката за третото място против унгарките, което дава право на присъединяване в шампионата за Купата на ЦЕВ.

Любопитни обстоятелства: 

– Отборът е взел участие в трите шампионата в европейския клубен волейбол – Шампионска лига, Купата на ЦЕВ и Купата на кандидатите.

– Марица има победи като посетител в евротурнирите в хърватския град Пула, белгийския Шарлероа, косовския Гниляне, съветските градове Красноярск и Москва, както и в унгарската столица Будапеща.

– Маричанки са печелили златен гейм като посетител във финландския град Сало и съветския Красноярск.

– Първото присъединяване на Жълто-сините в евротурнирите е през сезон 1993-1994 в шампионата за Купата на ЦЕВ.

– Двубоят в Будапеща беше под номер 61 за Марица в евротурнирите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР