Женският тенис в момента бележи страхотно развитие с много нови

...
Женският тенис в момента бележи страхотно развитие с много нови
Коментари Харесай

Треньорът на Халеп: В женския тенис има страхотно развитие, а при мъжете не виждаме нови шампиони

Женският тенис сега бележи ужасно развиване с доста нови шампионки в шампионатите от " Големия шлем ", до момента в който мъжкият тенис се нуждае от млада генерация. Това съобщи австралийският треньор Дарън Кейхил в изявление за организация " Ройтерс ". Световната номер 1 Ашли Барти (Австралия), Бианка Андреску (Канада) и София Кенин (САЩ) завоюваха първите си трофеи от " Шлема ", откакто победиха в три от последните четири мейджър шампионата.

" Мисля, че в женския тенис има развиване повече, след като и да били ", сподели Кейхил, който сега е треньор на международната номер 2 Симона Халеп. " Имаме толкоз доста разнообразни състезателки от толкоз доста разнообразни националности. Толкова доста страхотни тенисистки, а равнището на първите 10 в международната класация е необикновено изравнено и се получават зрелищни мачове ", добави треньорът.

Докато в женския тенис има нова генерация шампионки, при мъжете печелят представителите на така наречен " Голяма тройка " - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, които завоюваха последните 13 трофеи от шампионатите от " Големия шлем ". " Мисля, че фактът, че има доста разнообразни победителки е превъзходен за тениса при дамите, тъй като ние научаваме за от ден на ден и повече състезателки ", продължи Кейхил, който е работил още с огромни имена като Лейтън Хюит и Андре Агаси. " И се надявам това да се случи и при мъжете, вместо Джокович, Надал и Федерер да печелят всяка купа. Искаме млади играчи да пробият в международния тенис и да печелят шампионати ", добави Кейхил.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР