Женският ни национален отбор по хандбал ще се изправи срещу

...
Женският ни национален отбор по хандбал ще се изправи срещу
Коментари Харесай

България срещу отбори от Балканите в квалификациите за Европейското по хандбал при дамите

Женският ни народен тим по хандбал ще се изправи против отборите на Черна гора, Сърбия и Турция в квалификациите за Европейското състезание в Австрия, Унгария и Швейцария през 2024-та. Това дефинира жребият, теглен през днешния ден в Цюрих.

България откри място в шестата от осемте предварителни групи. Водач в нея е бронзовият медалист от последното Европейско състезание – Черна гора. Именно капитанката на черногорките Йованка Радичевич изтегли листчето с името на страната ни. Отборът на Сърбия, който влезе в групата от втора урна, се класира на 15-то място на предходното Европейско състезание. Турция пък отпадна в квалификациите за ЕВРО 2022, като зае последно място в група с Швеция, Сърбия и Исландия.

Предстоящото състезание на Стария континент ще бъде първото в историята с 24 тима. В квалификациите вземат участие 31 тима, разпределени в 8 групи – седем с по 4 отбора и една с 3. Те се борят за 20 вакантни места. Първите два тима от осемте групи и четири отбора от третите с най-хубави индикатори в дуелите против първия и втория ще се класират за Евро 2024.

Квалификационните срещи в групите са на разменено посещение и ще се проведат в три интервала. Първите два мача ще бъдат в края на тази година – 11/12 и 14/15 октомври. Следващите интервали са 28/29 февруари – 2/3 март и 3/4 – 7 април 2024.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР