Женският ни национален отбор изигра силен мач на световното първенство

...
Женският ни национален отбор изигра силен мач на световното първенство
Коментари Харесай

Волейболистките загубиха и от Китай ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО

Женският ни народен тим изигра мощен мач на международното състезание по волейбол в Япония. Момичетата на Иван Петков се опълчиха на един от любимците на шампионата Китай. Те даже завоюваха първия гейм и бяха покрай триумф във втория, само че позволиха поврат и след здрава борба отстъпиха с 1:3 (25:22, 22:25, 14:25, 17:25).

Женският волейболен народен тим на България се показа добре и съумя да се опълчи на Китай, само че в последна сметка загуби с 1:3 (25:22, 22:25, 14:25, 17:25). Нашите започнаха чудесно дуела и взеха ранен 5-точков задатък при 13-8. Олимпийските шампионки пробваха да се приближат в резултата, само че в края на откриващия гейм нашите девойки избавиха няколко феноменални топки в отбрана и след единична обсада на Лора Китипова завършиха частта с 25-22.

Във втория гейм Китай поведе с 3 точки при второто техническо спиране (13-16), само че състезателките водени от селекционера Иван Петков съумяха да създадат поврат и да поведат с 19-18. В идващите минути Гергана Димитрова беше безупречна в офанзива. След офанзива в навън на азиатките, отборът ни поведе с 23-22, нот Треньорът на двукратните международни шампионки Ланг Пинг апелира решението на съдиите. Видео повторението сподели допиране на блокадата и точка за олимпийските шампионки, които малко по-късно изравниха резултата в геймовете след 22-25 в тяхна изгода.

Развитието на тази част се оказа решаваща за изхода на мача. В идващия гейм Китай се наложи с 14-25. В четвъртата част " лъвиците " стабилизираха представянето си, само че азиатките още веднъж съумяха да натрупат преднина и да реализират своята 4-а победа на шампионата след 17-25.

Загубата е трета за отбора ни в група " B " на шампионата, само че макар нея съставът ни резервира шансове за продължение в идната фаза. Класирането за втория кръг на шампионата минава през наложителен триумф над Канада в последния мач от този поток. Срещата е в четвъртък, 4 октомври, от 7:40 часа българско време.

БЪЛГАРИЯ - КИТАЙ 1:3 (25:22, 22:25, 14:25, 17:25)
БЪЛГАРИЯ: Лора Китипова, Мирослава Паскова, Гергана Димитрова, Мария Каракашева, Нася Димитрова, Христина Русева - Жана Тодорова-либеро
Старши треньор: ИВАН ПЕТКОВ
КИТАЙ: Ни Ян, Тън Жу, Ди Яо, Чаннън Жан, Чунией Жън, Синуе Юан - Менги Уан-либеро
Старши треньор: ДЖЕЙН ПИН ЛАН
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР