Женският национален отбор по тенис попадна в група Б на

...
Женският национален отбор по тенис попадна в група Б на
Коментари Харесай

Две дебютантки в отбора на България за "Били Джийн Кинг къп"

Женският народен тим по тенис попадна в група Б на шампионата от Група I на Евро-африканската зона за " Били Джийн Кинг къп " - новото име на международното отборно състезание при дамите (бившата " Фед къп " ). 

Надпреварата под егидата на интернационалната федерация (ITF) ще се организира от 11 до 16 април 2022 година на клей кортовете в тенис академия " Мегасарай " в Анталия (Турция) по нов формат.

Участващите общо 11 тима ще бъдат разграничени единствено в две групи - една с пет и една с шест отбора. Жребият дефинира България да е в по-големия поток дружно със съставите на Швеция, Хърватия, Австрия, Словения и Грузия. В група А пък са Сърбия, Унгария, Турция, Естония и Дания.

Регламентът планува мачове всеки против всеки. Три тима в крайното нареждане ще се класират за плейофите в битката за " Били Джийн Кинг къп ", а два тима ще изпаднат в по-долното равнище на шампионата - Група II на зона " Европа-Африка ".

" Доста тежка и непредвидима група - разяснява капитанът на българския тим Дора Рангелова. - Много ще е мъчно, тъй като би трябвало да играем пет мача в границите на пет поредни дни. Надявам се да осъществим задачата най-малко, а тя е оставане в групата. "

В състава на България са декларирани три опитни тенисистки - Виктория Томова (№108 в света), Изабелла Шиникова (№218) и Джулия Терзийска (№521), както и две от най-талантливите ни млади състезателки, които ще дебютират в националния отбор - Йоана Константинова (14 г.) и Росица Денчева (15 г.).

 Росица Денчева (вляво) и Йоана Константинова.

" Моята концепция от дълго време е да се подмлади тимът. Да се даде късмет на най-малките да усетят атмосферата на едно огромно съревнование. Йоана и Росица демонстрират доста положителни резултати напоследък. Идеята е да ги приобщим към тима и, живот и здраве, да можем да разчитаме на тях за дълги години ", разяснява избора си Рангелова.

От 4 до 7 април тимът ще бъде на предварителен лагер в Търговска колегия " Локомотив " в Пловдив. Ще отсъства само Виктория Томова, която по същото време ще взе участие на шампионат в чужбина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР