Женският национален отбор на България завърши наравно 2:2 с отбора

...
Женският национален отбор на България завърши наравно 2:2 с отбора
Коментари Харесай

Лъвиците устискаха равен с Франция пред пълна зала

Женският народен тим на България приключи наедно 2:2 с тима на Франция във втората контрола, играна пред цялостната зала в Тервил.

До този нехарактерен резултат във волейбола се стигна след предварителна спогодба сред двамата треньори да се изиграят наложителни 4 гейма в срещата.

Треньорът на българките Лоренцо Мичели стартира срещата със следния стартов състав: Петя Баракова, Радостина Маринова, Мария Йорданова, Мирослава Паскова, Мария Крившийска, Борислава Съйкова и либеро Галина Карабашева.

" Лъвиците " изгубиха от Франция в контрола

Видях забавни неща, удовлетворен е селекционера Лоренцо Мичели

Първият гейм приключи 25:21 в интерес на домакините. Във втория нашите момиче преобладаваха напълно, като малко разпределяне в края на сета разреши на французойките да стигнат 21 точки. В третия гейм функциите се размениха и домакините завоюваха частта с 25:20. В четвъртия българките демонстрираха по-доброто си лице и затвориха частта с 25:20.

Лоренцо Мичели даде късмет на всички състезателки по време на дуела. Треньорът изрази задоволството си от градацията на тима. Най-резултатна в дуела бе диагоналката Радостина Маринова, която за три гейма осъществя 17 точки. По 9 прибавиха капитанката Мирослава Паскова и Мария Йорданова, които игра в първите два гейма и половина.

Проверките бяха част от подготовката на двата тима за идното лято. На българките им следва присъединяване във Волейболната лига на нациите, до момента в който Франция ще играе в Златната европейска лига на CEV, а по-късно ще бъде и хазаин на шампионата Volleyball Challenger Cup, който ще дефинира последния участник във VNL следващата година

Сега България ще изиграе три другарски срещи с отбора на Белгия в Льовен. Проверките ще се играят на 21,22 и 23 май и са с начален час 17:30 българско време.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР