Женският национален отбор на България поведе с 2:0 победи и

...
Женският национален отбор на България поведе с 2:0 победи и
Коментари Харесай

Пловдивчанка даде аванс на България след успех над силна хърватка за Били Джийн Кинг къп

Женският народен тим на България поведе с 2:0 победи и Хърватия и си обезпечи крайната победа във втората си среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис шампионата „ Били Джийн Кинг къп ". Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия.
Прочетете още
Гергана Топалова победи с 6:4, 2:6, 6:3 №146 в международната класация Тара Вюрт. Срещата продължи 2 часа и 17 минути.

Българката направи страховит поврат от 1:4 до 6:4 в първия сет.

В третата решителна част Топалова позволи пробив за 1:2, само че след серия от четири следващи печеливши гейма поведе с 5:2. При 5:3 Гергана затвори мача на личен сервис в своя изгода.

По-рано през днешния ден Лия Каратанчева направи поврат се наложи с 4:6, 6:3, 6:3 над №211 в международната класация Петра Марчинко. Каратанчева изоставаше с 1:3 в третия съдбоносен сет, само че завоюва пет следващи гейма.

В срещата на двойки за България ще играят Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска.

Вчера нашите девойки отстъпиха на Сърбия с 1:2 победи.

Тимовете са разграничени в две групи - едната от пет, а другата от шест тимове. Три от тях ще се класират за присъединяване следващата година в квалификациите за финалите на шампионата, два отпадат в Група 2. Победителите в групите печелят директна промоция, а приключилите на второ място ще играят пряк мач за класиране за финалите. Петото място в групата значи бараж за оставане, а шестото непосредствено изпадане. България е в група с тимовете на Сърбия, Швеция, Хърватия, Дания и Норвегия.

В другата група са отборите на Латвия, Унгария, Турция, Нидерландия и Египет.

България е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева.

Капитан на България е Дора Рангелова. Треньор е Михаил Атанасов, кондиционен треньор е Кирил Симеонов, а физиотерапевт Милен Илиев.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР