Женският национален отбор на България по волейбол загуби от Франция

...
Женският национален отбор на България по волейбол загуби от Франция
Коментари Харесай

Волейболистките на България стартираха със загуба проверките

Женският народен тим на България по волейбол загуби от Франция с 1:3 в първата си контрола в Мец. Проверката е част от подготовката на „ лъвиците “ за идното присъединяване в шампионата Лигата на нациите, където стартираме против Хърватия на 31 май в японския град Нагоя.

Треньорът Лоренцо Мичели заведе на френска земя 14 състезателки и даде късмет на всички да играят в контролата, като тества разнообразни разновидности в състава си.

В началото французойките бяха по-добрият отбор на терена. Те съумяха да поведат безапелационно и да завоюват гейма с 18:25.

Подмладеният български тим отвърна на удара във втората част. Още от началото ѝ нашите демонстрираха самочувствие и класа. Не оставиха никакъв късмет на Франция и след 25:18 изравниха за 1:1.

 Снимка: БФ Волейбол

Най-слабото ни лице се видя в третия гейм, когато не успяхме даже да запишем двуцифрен точков актив – 8:25.

А най-равностоен се оказа четвъртият. В него първо настъпи България и поведе с 9:6. Франция обаче изравни и не изпусна мача за крайното 22:25.

 Снимка: БФ Волейбол

Селекционерът на българския тим Лоренцо Мичели приказва пред формалния уебсайт на БФ Волейбол след инспекцията:

 „ Част от приятелския дуел беше добър. Разбира се, няма по какъв начин да съм удовлетворен от третия гейм, в който ние не успяхме да се борим. Това е отрицателната част. Останалото обаче ми хареса. Видях забавни неща, всички са нови. Резултатът в контрола не е най-важното нещо. Аз се съсредоточвам върху основата, от която ще стартираме работа.

Някои от девойките за първи път играха с националната фланелка. При тях имаше доста страст. Доволен съм от атмосферата и метода, по който играха през по-голямата част от дуела. Естествено, имаме потребност от време, с цел да се подобрим. Всеки би трябвало да разбере системата, която натрапвам. За мен контролата е положителна. Очаквам да се представим по-силно в идващия мач. “

В петък още веднъж от 20 ч. се изправяме против същия противник. След това предстоят три контроли против Белгия.

Етикети: волейболконтролаЛоренцо МичелиФранция Спо
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР