Женският национален отбор на България по волейбол гостува на Полша

...
Женският национален отбор на България по волейбол гостува на Полша
Коментари Харесай

Иван Петков: Има доста неща да подобряваме

Женският народен тим на България по волейбол гостува на Полша за две другарски срещи, като част от подготовката си за Златната европейска лига, в които отстъпи на домакините с 1:3 и 2:3. Старши треньорът Иван Петков съобщи за формалния уебсайт на БФВолейбол, че е отборът към момента е в начален етап и се надява оптималното положение да бъде реализирано тъкмо, когато би трябвало.

„ Изиграхме две доста потребни контроли, с доста умел тим – разяснява Петков. - Освен че сме в начален етап, не бяхме в цялостен състав. Нормално е да има отсъстващи. Важното е във значимите моменти да бъдем на линия и да сме подготвени. Затова в разширения състав са 18 състезателки. Така може да има опция за ротации и разнообразни разновидности на игра ", съобщи наставникът.

" Отборът сподели положително лице и добра игра. Има много неща да подобряваме. Опитахме някои нови хрумвания, да забележим дали ще сработят. Мисля, че всичко е въпрос на време, тъй като в този момент девойките не са във финалната форма. Работим повече физика и те не се усещат удобно.

Това, което ми хареса, е, че имаме сериозна дълбочина макар отсъствието на съществени състезателки като Елица Василева и Христина Вучкова. Тези волейболистки, които влязоха да играят, даваха позитивизъм и надграждаха. Всички извън, които идваха на промяна, допринасяха за добра атмосфера и за положителна смяна. Това беше проблем, който имахме в годините и който ме притесняваше. Но в този момент се вижда, че имаме тим, който може да бъде с равносилен състав. Голяма е групата от състезателки, на които може да разчитаме. Надявам се това да се покаже и в срещите от Златната лига. Като имена в никакъв случай не давам лични оценки. Пътят ни е дълъг и задачата е ясна. Работим всичко да е както би трябвало в най-важния миг. За мен приятната изненада е по какъв начин действаме като тим, химията вътре “, добави Иван Петков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР