Женската мода за новия сезон идва с корсети, обувки с

...
Женската мода за новия сезон идва с корсети, обувки с
Коментари Харесай

Как войната в Украйна трансформира модните ревюта

Женската мода за новия сезон идва с корсети, обувки с висок ток и мощни терзания за разрастващата се руско-украинска война. Освен цените на питателните артикули, петрола и природния газ военните дейности в Украйна повлияха и на модата по целия свят.

Това се вижда от последните ревюта по време на парижката и миланската седмица на модата, в която огромните фешън означиха спора сред Русия и Украйна посредством послания в сбирките си. Италианските и Френските дизайнери са по-склонни да вземат страната на Украйна.

Най-изявена позиция даде Демна Гвасалия, креативният шеф на Balenciaga, който показва поддръжка за страната на Зеленский и по-специално - за бежанците, които бягат от Украйна.

Шоуто на Balenciaga стартира с четене на украинска лирика, снежна виелици и треперещи модели, които се препъват в преспи, носят пластове от облекла и цялото си имущество в чували.Криза се придвижва в модата и се трансформира в мощен театър на съпричастност и страсти, каквито първокласните марки не са виждали досега.



Цялото шоу беше метод Демна Гвасалия да опише персонална история.

" Войната в Украйна провокира контузия от предишното, която нося в себе си от 1993 година, когато същата инвазия се случи в моята страна ", написа грузинският дизайнер.

Той добавя, че е бил едвам 12-годишен, когато напуща Грузия поради революция и намесата на съветските войски.

Бележка с историята беше сложена на всяко от 525-те места за феновете на ревюто дружно с тениска в цветовете на украинското знаме.



Dior употребява ситуацията в Украйна като декор за наблягане на женската резистентност посредством тоалети, създаващи чувство за отбрана.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР