Жените в Саудитска Арабия вече ще могат да имат собствен

...
Жените в Саудитска Арабия вече ще могат да имат собствен
Коментари Харесай

Жените в Саудитска Арабия ще правят бизнес

Жените в Саудитска Арабия към този момент ще могат да имат личен бизнес и да откриват свои компании – без преди този момент да желаят позволение от своя брачен партньор или родственик, както беше до момента, оповестиха международните организации.

Саудитското държавно управление публично разгласи смяната, която е поредна в кралството през последните месеци в посока предоставяне повече права на дамите. Страната желае да се отвори към по-светския метод на живот и да загърби някои от строгите консервативни порядки.

Досега дамите в Саудитска Арабия трябваше да показват доказателство, че имат позволение от собствен аставник от мъжки пол, с цел да могат стартират административни процедури. „ Жените към този момент ще могат да стартират личен бизнес, без да е належащо да показват автограф на аставник “, оповестиха управляващите.

Рияд желае да разшири частния бранш, както и заетостта на дамите и опцията те сами да взимат бизнес решения и да носят отговорност. Дамите в кралството не престават да са изправени пред редица ограничавания в консервативното мюсюлманско общество, само че се виждат някои позитивни промени.

Принц Мохамед бин Салман даде обещание Саудитска Арабия да стане умерена и толерантна страна, скъсвайки с уахабизма - извънредно консервативно течение в исляма, което лимитира правата на дамите. Дамите към този момент могат и да карат в кралството, което дълги години се смяташе за немислимо там.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР