Жените в Афганистан може да се качват на самолет, само

...
Жените в Афганистан може да се качват на самолет, само
Коментари Харесай

Забраниха на афганистанките да летят със самолет без мъж придружител

Жените в Афганистан може да се качват на аероплан, единствено в случай че са придружавани от мъже. Това е новото решение на талибаните от събота, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източници, поискали анонимност, са съобщили, че Министерството за поощряване на добродетелта и за битка с порока е изпратило писмо до самолетните компании, в което ги осведоми за новите ограничавания при пътешестване за афганистанските дами. Така дамите, които към този момент имат запазен билет, може да се качат на борда, единствено в случай че са съпроводени от представител на мъжкия пол. В събота някои дами към този момент са били върнати от летището в Кабул. От Министерството не са коментирали информацията.

Това е още едно решение за ограничение правата на дамите, откакто преди месец талибаните не разрешиха на девойките да се върнат в гимназията. Това на процедура стопира правото на обучение на дамите в Афганистан. Новината шокира доста афганистанци и беше наказано от филантропичните организации и задграничните държавни управления.Съветът за сигурност на Организация на обединените нации съобщи, че решението за прекъсване на образованието на девойките е провокирало надълбоко безпокойствие в интернационалната общественост.

Междувременно Съединени американски щати анулираха планувани срещи с талибански представители, с които трябваше да обсъдят основни стопански въпроси.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР