Жените теглят заеми за сватби и кръщенета, мъжете за ремонт

...
Жените теглят заеми за сватби и кръщенета, мъжете за ремонт
Коментари Харесай

Теглим по 7 бона за покриване на стари борчове

Жените теглят заеми за сватби и кръщенета, мъжете за ремонт на колата

Теглим по 7 300 лева за покриване на остарели борчове, като единствено за година сумата скача с 828 лева, сочи изследване на БНП Париба за интервала ноември 2017 г.-април 2018 година, написа в. Монитор. Според специалистите това е знак, че хората ръководят рационално фамилния си бюджет и търсят благоприятни условия да консолидират заемите си при по-изгодни условия спрямо времето, когато са били изтеглени. Чрез обединяването на отговорностите сънародниците ни се стремят да понижат броя на месечните си заплащания, което икономисва време и понижава броя на таксите, заплащани към разнообразни финансови институции, изясняват от компанията.
Данните демонстрират още, че българите най-често вземат потребителски заеми за ремонт на дома, сливане на отговорности и покупка на кола втора употреба. Стойността на поръчките за финансиране на покупка на коли нараства от 5 567 лв. на 6 118 лв., което е растеж от 10% на годишна база. Скача и сумата за ремонт на дома – от 5 168 лева на 5 947 лева, т.е. с съвсем 800 лева

Друга значима наклонност е, че в последните шест месеца междинната сума на молбите за потребителски заеми набъбна с 12% спрямо година по-рано и доближи 5 700 лв..

Дамите на възраст 40-49 години аплайват за най-големите потребителски заеми. Средната сума на техните молби е 7 030 лева Най-често на нежния пол им трябват пари за ремонт на дома, сливане на отговорности, пари в брой и покупка на обзавеждане. Това демонстрира, че те имат думата при решенията за ободряване на дома и ръководството на фамилния бюджет. Това са и най-популярните цели, декларирани от господата и се следи релативно тъждество сред броя на молбите, подадени от мъжете и от дамите.

От друга страна обаче, има доста огромна разлика в броя на запитванията за заем за финансиране на планове като фамилни тържества, където 62,3% от молбите бяха подадени от дами. На втора позиция измежду задачите на заемите е лекуване с 60,53% от молбите, а на трета са заемите за обучение – 57,12% от запитванията.

В същото време мъжете имат потребност от финанси, когато пристигна време а ремонт на колата. На второ място при господата е покупката на използван автомобил.

Статистиката демонстрира, че нашенците на възраст 40-49 години аплайват за най-големи потребителски заеми. През последните шест месеца техните запитвания са на междинна стойност 6 782 лв.. Изненадващо е, че на втора позиция по този индикатор са клиентите на възраст 50-59 години. Те аплайват за заеми със междинен размер 6 560 лв.. Възрастовата група 30-39 години пък желаят от трезорите приблизително по 5 902 лв..

Наблюдава се непрекъснато висок интерес и към различните канали за кандидатстване. В интервала ноември 2017 г.-април 2018 година близо 34% от молбите за потребителски заеми са били подадени онлайн. Средната сума на онлайн молбите възлиза на 5 291 лв..
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР