Жените са по-малко склонни да получат CPR на обществени места, отколкото мъжете

...
Те установиха, че само 54% ​​от хората, които са претърпели
Коментари Харесай

Те установиха, че само 54% ​​от хората, които са претърпели сърдечен арест на обществено място, са получили кардиопулмонална реанимация (CPR), а жените са с 28% по-малко вероятно да получава CPR в сравнение с мъжете.

Въпреки това, в домовете и на други частни места полът не изглежда да е свързан с това дали дадено лице е получило CPR или не.

С всяка 10-годишна възраст увеличаване, жените са имали 3% по-малка вероятност да бъдат реанимирани, докато мъжете са имали около 9% по-малка вероятност.

Уебсайтът на NHS казва, че пълната CPR е комбинация от „компресии на гръдния кош със спасителни вдишвания“.

Д-р Алексис Курнойе от Hopital du Sacre-Coeur de Montreal в Канада каза: „Не знаем защо е така – възможно е хората да се притесняват от нараняване или докосване на жени или да мислят, че жена е по-малко вероятно да претърпи сърдечен арест.

Жените се „провалиха на всеки етап“ от грижата за майчинство, като „много бяха накарани да се чувстват виновни '

„При спешен случай, когато някой е в безсъзнание и не диша правилно, в допълнение към обаждането на линейка, минувачите трябва да направят CPR - това ще даде на пациента много по-добър шанс за оцеляване и възстановяване.

„Нашето проучване показва, че жените, преживели сърдечен арест, са по-малко склонни да получат CPR, от която се нуждаят, в сравнение с мъжете, особено ако спешният случай се случи на обществено място.“

Според British Heart Foundation (BHF) ), има повече от 30 000 извънболнични сърдечни ареста в Обединеното кралство всяка година, като по-малко от един на всеки десет души оцеляват при спешен случай.

Националната здравна служба казва, че всеки, който прави CPR, трябва да натиска гърдите си на човек, който е в безсъзнание и не диша нормално с 5 до 6 см (2 до 2,5 инча) със скорост от 100 до 120 пъти в минута, докато пристигне линейка.

След всеки 30 компресии на гръдния кош, две спасителни вдишвания трябва да се даде в устата на жертвата.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР