Жените са по-големи фенки на виното. Истина Статистиките сочат, че

...
Жените са по-големи фенки на виното. Истина Статистиките сочат, че
Коментари Харесай

Митове и факти за виното

Жените са по-големи последователки на виното. Истина

Статистиките сочат, че в международен мащаб дамите отдават желанията си на виното, а мъжете избират бира и по-силни алкохолни питиета. Според едно от обясненията дамите имат способността да долавят по-голямо количество аромати. Например усещат аромата на мускус, а господата - не. Възможните аргументи може да се търсят в хормоните, които се усилват в другите етапи от женския цикъл.

Към рибата върви бяло вино. Мит

 Митове и обстоятелства за виното

Един от най-разпространените легенди визира съчетанието на риба единствено с бели виновност. Сомелиерите обаче са безапелационни, че в това няма и грам истина. Още повече че постоянно се предлага за рибните ястия да се сортират средиземноморски червени виновност от Италия и Испания. Червеното вино е отлична компания за риба звук и по-мазните типове риба - сьомга, скумрия, пъстърва, шаран. Освен това, в случай че в соса към ястието е употребявано алено вино, на масата би трябвало да се сервира също алено.

Червеното вино е по-популярно от бялото. Истина

 Митове и обстоятелства за виното

Според статистиките над 60% от хората избират алено вино пред бяло. Трудно е да се каже какво наклонява везните към него. Мнозина харесват наситения тип на аленото вино, а не киселите нотки на бялото. Все отново в страните с по-топъл климат бялото вино и розето са по-популярни.

Виното обезводнява тялото. Мит

 Митове и обстоятелства за виното

Дехидратацията е главният боязън на феновете на вино. Съществува мнение, че алкохолните питиета обезводняват тялото и това е по този начин, само че в огромни количества. За да го избегнете, сомелиерите поучават постоянно когато консумираме вино, да изпиваме същото или двойно количество негазирана вода. А в случай че пиете нормата от 1.5-2 л вода на ден, този проблем не трябва да ви безпокои.

Червеното вино е по-полезно от бялото. Истина

 Митове и обстоятелства за виното

Химическият състав на аленото вино е доста по-висок от този на бялото. В аленото вино се съдържат повече антиоксиданти, които забавят процесите на стареене, намаляват равнището на неприятния холестерол и пазят сърдечносъдовата система. Чаша положително алено вино насища организма с редкия витамин Р, който обезпечава усвояването на аскорбиновата киселина и влияе добре на обмяната на веществата.

Розето се получава от разбъркване на алено и бяло вино. Мит

 Митове и обстоятелства за виното

Розето се прави от сортове алено грозде по смесена технология - люспите се оставят да ферментират дружно със сока за малко време и незабавно откакто виното придобие лек розов нюанс, се реалокира в различен съд, където ферментацията продължава без люспите. С други думи - розето е тип алено вино, което е имало напълно къс интервал на ферментация с люспите и семките от гроздето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР