Жените, принадлежащи към пролетния цветотип са естествени блондинки. Но и

...
Жените, принадлежащи към пролетния цветотип са естествени блондинки. Но и
Коментари Харесай

От какво боледуват блондинките и 6 правила за здравето им

Жените, принадлежащи към пролетния цветотип са естествени русокоски. Но и русите хубавици си имат своя слабост, и то не една! От какво боледуват най-често русокоските и по какъв начин да се предпазят.

Блондинките гледат на света с очи с цвят на морски талази или тюркоазено небе. Очите им могат да бъдат и сиво-зелени, и златисто-кафяви. Бузките на тези хубавици нормално са покрити с лек прасковен руж. При безоблачен тен отенъкът на кожата им се оказва доста хубав - не мрачен шоколад, а млечен, златист.

Но жената-пролет в доста по-голяма степен в сравнение с брюнетката-зима е склонна към напълняване, бъбречни заболявания, панкреатит. Да, и остеопорозата се среща по-често при дамите със светли коси.

Тенденцията към наднорменото тегло дружно със свойството да се изчервяват на петна свидетелстват за така наречен наречената ваготония - нараснал тонус на парасимпатиковата вегетативната нервна система, която управлява вътрешните органи посредством блуждаещия нерв (вагус).

Тя има свойството да забавя всичко в света - от пулса до метаболизма, само че в това време да форсира перисталтиката на червата. Всичко, което зареждате в стомаха, минава с ускорено движение през храносмилателния тракт и организмът упорито желае още и още. Това поражда покачвания вкус при русокоските и нуждата от чести похапвания.

Любовта им към сладките неща има мощна физиологична причина. Това е по този начин тъй като " бързите ", т.е. елементарно смилаеми, въглехидрати провокират повишение на захарта в кръвта и заглушават апетита.

Но след 20-30 минути равнището на захарта понижава и чувството за апетит се връща с утроена мощ. Замяната на " бързите " въглехидрати с " мудни " - плодове и зеленчуци, богати на трудносмилаеми фибри - също не оказва помощ. Растителната храна се усвоява бързо, тъй че забавя апетита за малко време. Освен това растителните нишки също подтикват червата, които от дълго време към този момент са прегладнели още веднъж.

Шест правила по какъв начин русокоските да наблюдават здравето си четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР