Жените постоянно търсим начини да изглеждаме добре, а най-често през

...
Жените постоянно търсим начини да изглеждаме добре, а най-често през
Коментари Харесай

Целулит? Ето как да се преборим, съвети от Дима Тодорова

Жените непрекъснато търсим способи да изглеждаме добре, а най-често през летния сезон се сещаме, че би трябвало да спортуваме, с цел да изваем красива фигура. Само че тя се гради през цялата година! Но! Дима Тодорова ни беше на посетители, с цел да ни разкрие тайните на стегнатото тяло без целулит!

Разкажи ни малко повече за себе си. От какъв брой време за занимаваш с фитнес и тренировки?

Активно се занимавам от няколко години с фитнес. Скоро не съм излизала на надпревари по културизъм. Имам тим от близо 60 души, които упражнявам. /запалих се, откакто родих щерка ми. Мотивирах се да наподобявам още по-добре и взех решение да се явя на съревнование по културизъм.

Как се приготвяш за едно съревнование по културизъм?

Една подготовка, когато спортиста има към този момент построена мускулатура трае сред 4-5 месеца до излизане на сцена. Храним се в избрани часове, писмо и упражняваме по несъмнено време. При дамите се изисква и направа на театрален бански. Трябва да се обърне внимание на театрално държание като начинаещите посещават специфични уроци.

Какви са твоите наблюдения - повече дамите или повече мъжете спортуват?

В момента виждам, че сега мъжете много повече се засилват. Жените попринцип изначално си обръщат повече внимание. И пандемията съумя да стимулира много хора да упражняват.

Започваме с тематиката, която вълнува всички дами. Какво да вършим с целулита?

Взимаме си го и отиваме с него на плаж. Няма по какъв начин да го премахнем за малко време. При мъжете също има целулит, само че при тях не проличава, тъй като при тях каналчетата на мастните кафези не са отвесни, както при нас.

Да поговорим за задържането на вода. Какво съставлява?

Солта е доста важна  би трябвало да одобряваме всеки ден. В нашето ежедневие обаче на всички места има сол и ние много надвишаваме дневния банкет от 3 до 5 грама. Така скапваме салдото калий натрий и по този начин тялото ни задържа вода. За да разберем дали имаме този проблем можем да стиснем глезена си. Ако остане жълтеникав отпечатък, значи имаме повече водна задръжка.

С Дима си поговорихме още за вярното хранене, режимите и връщането на формата след прекарана бременност. Вижте целия ни диалог във видеото по-долу!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР