Жените, които се хранят в компания, приемат повече калории, съобщи

...
Жените, които се хранят в компания, приемат повече калории, съобщи
Коментари Харесай

Жените, които се хранят в компания, приемат повече калории

Жените, които се хранят в компания, одобряват повече калории, заяви уеб сайтът на " Дейли мейл ". Тези, които сядат сами на масата, одобряват към 150 калории по-малко. 

Експеримент демонстрира, че дамите, които се хранят в компания, изяждат повече храна. 26 от дамите са прекарали три дни, хранейки се с другар три пъти на ден, а 3 са се хранели сами. Резултатите демонстрират, че общественото хранене води до 540 калории повече за интервала на опита.

Втори опит с присъединяване на 63 дами демонстрира, че в случай че дамите се хранят най-малко един път на ден в компания, могат да качат към 4 кг на година. Освен това увеличеният банкет на храна не води до по-малки количества при последващи хранения, написа Българска телеграфна агенция.

Според професор Сюзан Хигс от университета в Бирмингам, създател на проучването, оповестено в сп. " Апетайт ", резултатът е подобен и при мъжете. Хората имат вяра, че общественото хранене води до по-малко приемане на калории, тъй като се разсейваме с диалози, само че това не е по този начин, споделя професор Хигс. 

Съветът на експертите е хората да не се лишават от общественото хранене, а да възнамеряват по-здравословни менюта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР