Жените изпитват повече хормонални промени от мъжете. Те преживяват няколко

...
Жените изпитват повече хормонални промени от мъжете. Те преживяват няколко
Коментари Харесай

10 признака на хормонален дисбаланс

Жените изпитват повече хормонални промени от мъжете. Те претърпяват няколко определящи стадия, през целия си живот. Става дума за менструация, бременност, следродилния интервал, пременопауза и най-после менопауза. Всичко това мощно трансформира тялото на дамата и провокира съмнения в хормоните й. Жизненоважните основни процеси в тялото, хормоналните съмнения доста въздействат, върху цялостното психическо и физическо благоденствие.

Тук са 10 съществени признака на хормонален дисбаланс

1. Наддаване или загуба на тегло

Ако забележите съмнения в тежестта си, това може да се дължи на хормонални промени в тялото ви. Щитовидната жлеза отделя хормони, които контролират метаболизма и затова увеличението или загубата на тегло. Ако изпитвате настинка, отмалялост, суха кожа и запек, това са съпътстващите признаците. Това е явен индикатор, че вашата щитовидна жлеза може да създава по-малко хормони, в сравнение с е належащо, с цел да управлява тежестта ви.

2. Постоянна отмалялост и уязвимост

Умората е постоянно срещан признак на хормонален дисбаланс, изключително при дами в менопауза и след менопауза. Кортизолът, хормон, създаван в надбъбречните жлези по време на стрес е постоянно срещана причина за отмалялост. Нивата на кортизол директно въздействат, върху секрецията на серотонин, хормонът, който ни прави щастливи. Следователно, в случай че се чувствате депресирани и безполезни, а също и изтощени, това е сигурен знак за хормонален дисбаланс.

3. Нощно изпотяване

Ако ненадейно почувствате топлота, идваща от нищото и разпространяваща се по тялото ви, съпроводена от изпотяване, сърцетуптене и изтръпване на тялото, може да получите по този начин наречените „ горещи талази “. Ако изпитвате необяснимо и щедро изпотяване през нощта, това може да е случай на нощно изпотяване. Хипоталамусът е част от мозъка, виновен за ръководството на няколко телесни функционалности, в това число телесната температура. Хормоналните несъответствия нарушават вашия естроген, главният женски сексуален хормон и понижават производството му. Намаляване на равнищата естроген изпращат объркващи сигнали до хипоталамуса, което поражда съмнение за прегряване на тялото. Това кара хипоталамуса да задейства своя механизъм за оцеляване, с цел да охлади тялото, посредством прекалено изпотяване.

4. Безсъние и проблеми със съня

Безсънието е постоянно срещан признак на менопаузата при дамите. Ролята на прогестерона - женският сексуален хормон - неотдавна се появи при хормоналното бодърствуване. Прогестеронът има приспивен резултат върху тялото. Когато равнищата на прогестерон спаднат, ние се усещаме нащрек и будни.

5. Косопад

Загубата на коса също е постоянно срещан признак на пременопаузата, бременността и след бременността при дамите.

6. Депресивно въодушевление
Това са най-полезните питиета за ЖЕНИ
Жените постоянно страдат от хормонален дисбаланс. Склонни са да одобряват всевъзможни лекарства, единствено и единствено да се оправят с това и да могат о...
Прочети повече
Рискът от сериозна меланхолия е по-висок при дами в постменопауза и постменопауза, в сравнение с при дами в пременопауза. Серотонинът и ендорфинът са " щастието " на хормоните на тялото. Въпреки че ендорфините се създават от хипофизната жлеза, серотонинът се секретира от щитовидната жлеза. При високи равнища тези хормони потискат чувството за болежка, до момента в който при ниски равнища потискат възприятието на благополучие и позитивност. Промените в настроението се задействат, когато тези хормони са в дисбаланс.

7. Стомашно разстройство и стомашно-чревен дискомфорт

Един от най-пренебрегваните признаци на хормонален дисбаланс е неприятното храносмилане. Хормоните играят основна роля в съвсем всяка функционалност в тялото, в това число храносмилането. Гастрин, секретин и холецистокинин са три хормона, открити в стомашно-чревния тракт, които подкрепят храносмилането, като оказват помощ за разграждането на храната за бързо асимилиране в кръвния поток. Дисбалансът в тези храносмилателни хормони води до неприятно прекосяване на храната, което води до смутен корем, характеризиращ се с отичане на корема, коремни конвулсии, парене в стомаха, оригване и гадене.

8. Загуба на либидо

Производството на хормони е изключително нарушено при дами след раждане, преди менопауза и след менопауза. Тъй като работата на яйчниците понижава с възрастта, по този начин и производството на тестостерон, води до понижаване на либидото.
Внимание: Тези знаци приказват за висок тестостерон
Ако вашите равнища на тестостерон са по-високи от естественото, може да забележите тези пет признака - няколко признака, че е време да диалект...
Прочети повече
9. Жажда за храна

Друга форма на хормонален дисбаланс поражда, когато щитовидната жлеза създава по-малко хормони на щитовидната жлеза, в сравнение с е належащо. Освен това оказва помощ за намаление на кръвната захар и провокира предпочитание за захар. Гладът е постоянно срещан признак при девойки, преди менструация, когато тялото им претърпява доста хормонални промени.

10. Сухи очи

Синдромът на сухото око се появява, когато очите ви не създават задоволително сълзи за съответна хидратация или когато заместителите на слъзния филм (масло, вода и протеин) са в дисбаланс.

Ако изпитвате дузина от тези признаци, то би трябвало да потърсите професионална лекарска помощ. Помнете, единствено здравно лице може да ви сложи диагноза; хормонален дисбаланс!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР