Женева. Световната здравна организация (СЗО) прогнозира, че следващата година ще

...
Женева. Световната здравна организация (СЗО) прогнозира, че следващата година ще
Коментари Харесай

СЗО: През 2022 година ще има достатъчно ваксини срещу COVID-19 за всички възрастни

Женева. Световната здравна организация (СЗО) предвижда, че идната година ще има задоволително ваксини против ковид в света, тъй че през първото тримесечие да може да се обхване цялото възрастно население на планетата с имунизация и да се дадат бустърни дози на хората в риск. Това заяви на брифинг в Женева генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, предава TACC .

„ Нашите прогнози са, че доставките би трябвало да са задоволителни, с цел да се имунизират всички възрастни по света през първото тримесечие на 2022 година и да подтикват тези, които са изложени на риск да получат бустърни ваксини “, сподели той. В същото време единствено до края на годината „ доставките ще бъдат задоволителни за необятното разпространяване на бустърните имунизации против COVID-19 за цялото възрастно население “, съобщи генералният шеф на СЗО.

Гебрейесус сподели още, че към 3,5 милиона души са умряли от ковид в света през 2021 година, повече от общия брой смъртни случаи от ХИВ, туберкулоза и малария през 2020 година

„ През 2021 година заради COVID-19 бяха изгубени 3,5 милиона живота, повече хора починаха, в сравнение с общо от ХИВ, малария и туберкулоза през 2020 година “. Ръководителят на СЗО напомни, че всяка седмица коронавирусът лишава към 50 хиляди живота.
Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР