Женева. Световната здравна организация (СЗО) класифицира в петък варианта B.1.1.529

...
Женева. Световната здравна организация (СЗО) класифицира в петък варианта B.1.1.529
Коментари Харесай

Reuters: СЗО препоръча засега да не се ограничават пътуванията

Женева. Световната здравна организация (СЗО) класифицира в петък разновидността B.1.1.529 наименуван „ омикрон “, открит в Южна Африка, като „ вид, пораждащ безпокойствие “ заявявайки, че той може да се популяризира по-бързо от другите разновидности, предава Reuters .

Предварителните доказателства допускат, че има нараснал риск от наново заразяване и е настъпила „ фундаментална смяна в епидемиологията на Covid-19 “, се споделя в изказване след закрита среща на самостоятелни специалисти, които прегледаха данните.

Инфекциите в Южна Африка набъбнаха внезапно през последните седмици, съвпадайки с откриването на разновидността, който в този момент е обозначен като „ омикрон “, сподели СЗО.

„ Този вид има огромен брой разновидности, някои от които са тревожни. Предварителните данни допускат нараснал риск от наново заразяване с този вид спрямо други (варианти, предизвикващи безпокойство), се споделя в него.

„ Омикрон “ е петият вид, който носи такова означение.

" Този вид е открит поради по-бързи темпове от предходните скокове в инфекцията, което допуска, че този вид може да има преимущество при разпространяването си ", сподели СЗО.

Текущите PCR проби не престават да откриват сполучливо разновидността, се споделя в него.

По-рано СЗО предизвести страните да не постановат преждевременно ограничавания за пътешестване, свързани с разновидността на Covid-19, заявявайки, че би трябвало да подхващат „ основан на риска и теоретичен метод “.

Страните по света реагираха с паника на новия вид, открит в Южна Африка, като Европейски Съюз и Англия са измежду тези, които стегнаха граничния надзор, до момента в който учените се опитваха да схванат дали разновидността е устойчива на имунизацията

„ В този миг се предизвестява против използването на всевъзможни ограничения за ограничение на пътуванията “, сподели представителят на СЗО Кристиан Линдмайер на брифинг на Организация на обединените нации в Женева. „ СЗО предлага на страните да продължат да ползват учреден на риска и теоретичен метод, когато ползват ограничения за ограничение на пътешестване.

Ще отнеме няколко седмици, с цел да се дефинира преносимостта на разновидността и успеваемостта на имунизациите и лечебните средства против него, сподели той, като означи, че до момента са докладвани 100 последователности от разновидността.

Хората би трябвало да продължат да носят маски, когато е допустимо, да заобикалят огромни събирания, да проветряват пространствата и да поддържат хигиена на ръцете, добави Линдмайер.

Майк Райън, шефът по изключителни обстановки на СЗО, похвали южноафриканските публични здравни институции, че са уловили новия вид.

Но той предизвести, че въпреки някои страни да имат системи за това, обстановката на други места постоянно е неразбираема.

" Така че в действителност е значимо тук да няма дразнещи реакции. Особено във връзка с Южна Африка ", сподели той. „ Тъй като в предишното сме виждали, че сега, в който има някакво споменаване на някакъв тип разновидност, тогава всички затварят границите и лимитират пътуването.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР