Женева. Експертът на Световната здравна организация (СЗО) Мария ван Керхове

...
Женева. Експертът на Световната здравна организация (СЗО) Мария ван Керхове
Коментари Харесай

СЗО: Хибридът на „делта“ и „омикрон“ най-вероятно е създаден при лабораторна грешка

Женева. Експертът на Световната здравна организация (СЗО) Мария ван Керхове допусна, че хипотетичният хибрид на разновидностите на ковид „ делта “ и „ омикрон “ може да е резултат от лабораторна неточност, предава ТАСС .

„ Щамът „ делтакрон “ е доста евентуално да се е образувал от замърсяване по време на секвенирането “, написа Керкхове в профила си в „ Туитър “. По-рано тя съобщи, че защото „ от ден на ден хора влизат в контакт между тях, без да употребяват обществени и здравни [рестриктивни] ограничения, както и на фона на разпространяването на грип и ковид, ще има поява на коинфекции “.

Експертът помоли да не се употребяват термини като „ делтакрон “, „ флурона “ или „ флурон “ за обозначаване на едновременната циркулация на разнообразни вируси, защото по нейните думи те значат „ композиция от вируси или варианти, а това не се случва “. Керхове предложи да се имунизират против ковид и грип, да се съблюдава отдалеченост, да се носят маски, да се заобикалят тълпи и постоянно да се проветряват пространствата.

В събота Леонтиос Кострикис, началник на лабораторията по биотехнология и молекулярна вирусология в Кипърския университет, сподели, че ръководената от него изследователска група е разкрила нов вид на ковид на острова, който е хибрид от делта и омикрон вариантите. Изследователите нарекоха новия вид „ делтакрон “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР