ЖЕНЕВА (АП) — Ръководителят на ООН по правата на човека

...
ЖЕНЕВА (АП) — Ръководителят на ООН по правата на човека
Коментари Харесай

Ръководителят на ООН по правата на човека настоява за прекратяване на „репресиите“ срещу независимите гласове в Русия след смъртта на Навални

ЖЕНЕВА (АП) — Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида прикани в понеделник за бързо преустановяване на „ репресиите против самостоятелните гласове “ в Русия и изрази угриженост по отношение на „ преследването “ на опозиционния водач Алексей Навални, който умря в пандиза предишния месец.

Фолкер Тюрк, в широкообхватна тирада, също оплака десетки спорове по света, необятно публикувани нарушавания на човешки закон за правата, който е засегнал милиони, и разселвания, породени от война, която може да ескалира тук-там като Близкия изток, Африканския рог и Судан.

„ Рядко човечеството се е сблъсквало с толкоз доста бързо възходящи спираловидни рецесии “, той сподели пред Съвета по правата на индивида.

Намеквайки за някои страни измежду десетките, които организират национални избори тази година, Тюрк осъди „ увеличаващите се ограничавания “ на правозащитници, публицисти и „ възприемани критици “ в Индия. Той прикани управляващите на Съединени американски щати да подсигуряват, че гласуването е всеобщо, намеквайки за дискриминационни по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР