ЖЕНЕВА (AP) — Финансовата мощ на английския футбол е описана

...
ЖЕНЕВА (AP) — Финансовата мощ на английския футбол е описана
Коментари Харесай

Финансовата мощ на английските клубове е описана подробно в прегледа на УЕФА на 25 милиарда долара европейска футболна икономика

ЖЕНЕВА (AP) — Финансовата мощност на британския футбол е разказана в детайли в отчет на УЕФА в четвъртък, анализиращ рекордните 24 милиарда евро (25,75 милиарда долара) стопанска система на клубове от най-високо равнище в цяла Европа.

Общите доходи на 20-те клуба от Висшата лига от 6,5 милиарда евро ($7 милиарда) през 2022 година са съвсем равни на идващите две най-богати лиги взети дружно — Ла Лига на Испания и 18-те на Германия всеки тим от Бундеслигата имаше към 3,3 милиарда евро (3,54 милиарда долара).

Тези 20 клуба от Висшата лига взети дружно имаха толкоз доходи, колкото всичките 642 клуба в 50-те страни отвън огромните пет лиги на Англия, Испания, Германия, Италия и Франция, заяви УЕФА.

Преодоляването на разликата в разходната дарба на британските клубове беше посочено през 2021 година като причина, заради която клубовете в Испания и Италия упорстваха най-силно за плана за отделилата се Суперлига, който се провали.

Годишният обзор на клубните финанси на УЕФ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР