Жената-пингвин, момчето с три крака, момичето-камила, мъжът-слон и други са

...
Жената-пингвин, момчето с три крака, момичето-камила, мъжът-слон и други са
Коментари Харесай

Те наистина са съществували! Ето ги особняците от цирка, които са забавлявали хиляди

Жената-пингвин, момчето с три крайници, момичето-камила, мъжът-слон и други са циркови актьори, които в действителност са съществували и били известни със своята неестествена физиология.
Обикаляйки с цикровата натрупа, те били живото представление за тълпата, която ги наричала уроди.

Франческо Лентини – момчето с 3 крайници
Франческо е един от дребното циркови актьори, който е съумял да си завоюва почитание след години на унижения и насмешки. Той е имал трети крайник, прикован към гърба му.
Кракът най-вероятно се е появил от негов сиамски близнак, който не е оживял. Виждайки, че няма да живее обикновено, още като дете Франческо се причислява към циркова натрупа.

Шлитци – с глава като игла
Шлитци, прочут в цирка като мъжа с глава като игла, е роден с микроцефалия, при която обиколката начерепа е в няколко пъти по-малка от елементарното. Състоянието е съпроводено и с леки умствени увреждания.
Родителите на Шлитци го продали на цикова натрупа, още когато бил бебе. Той се отличава с огромната си и безусловна обич към всяка създание, макар че самият той не е обичан от никого.

Ела Харпър – момичето-камила
Ела е родена с дисторция, при която коленете ѝ са извити обратно. След като се появява в цирка, медиите по целия свят я показват като най-изумителния урод, който в миналото е съществувал.
Тя обикаля с трупата до 1886 година, когато събира задоволително пари и потегля на учебно заведение. След това единствената документална диря за нея е удостоверението ѝ за подписан брак от 1905 година.

Фани Милс – момичето с големи крайници
Позната като момичето с големи крайници, Фани Милс е родена с генетично заболяване, при което краката ѝ се уголемявали до неестествени размери. Тя умира на 39-годишна възраст, като всеки един от краката ѝ тогава достигал дебелина от 43.2 сантиметра.

Джоузеф Мерик – човекът-слон
Най-популярният цирков актьор е човекът-слон, чието име е било Джоузеф Мерик. Той е роден като обикновено бебе, само че с годините главата от лявата му страна стартира да се подува. На 12 години деформацията му е стигнала плашещи размери и татко му го гони от вкъщи, оставяйки го самичък и без пари.
Опитал се да работи като продавач с маска на лицето, само че не успявал да се скрие от любопитните погледи на клиентите. След това взема решение да се включи към циркова натрупа, където бил главната атракция. И до през днешния ден не е известна повода за положението му.

Лен и Ърни – две момчета с една глава
Ърни Дефорт е роден с близнак-паразит, прикован към тялото му. Растящият му близнак се казвал Лен и до 12-годишна възраст съществено утежнява здравето на Ърни. Препоръчано е хирургическо премахване на Лен, само че момчето към този момент било прочувствено привързано към своя близнак и отказало да се подложи на интервенция.

Никодемус Невероятния
Никодемус, чието същинско име е Джон Догс, е роден с няколко пъти по-къси крака от естественото. В цирка той се проявявал като надарен акробат.

Мигнан – жената-пингвин
Мигнан, известна в цирка като жената-пингвин, е родена с фикомелия – рядко заболяване, което ръцете са извънредно къси, а пръстите са слепени един към различен и повече наподобяват на плавници.
Мигнан се е омъжвала два пъти, като от първия ѝ брак се ражда изцяло здрав наследник.

Персила – жената-маймуна
Персила е с вродена хипертрихоза, от което има 2 реда зъби и мощно окосмяване на лицето. Баща ѝ желал оптимално да се възползва от болестта на щерка си, поради което я дава чартърен на циркова натрупа, а в подмяна те му заплащат.
Ръководителят на трупата Карл Лутер доста се привързал към Персила и когато татко ѝ е убит след кавга, той я осиновява и отглежда като своя щерка.
В цирка Персила среща Емет Беджано – мъжът с кожа на алигатор. Двамата се влюбват и живеят щастливо до края на дните си.
Източник: sanovnik.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР