Жената на Васил Божков, Елена Динева, няма да присъства на

...
Жената на Васил Божков, Елена Динева, няма да присъства на
Коментари Харесай

Жената на Божков не отиде да го види в ареста с охрана?

Жената на Васил Божков, Елена Динева, няма да участва на съвещанието на съда през днешния ден, на което би трябвало да бъде взето решение за олигарха – дали да остане зад решетките или да бъде освободен. Това стана ясно от информация от надеждни източници. Посещенията й в ареста не са били от първите и най-редовните. Олигархът постоянно е посещаван само от неговите юристи, като при всяко посещаване килията му бива претърсвана.

Елена Динева към този момент е с персонална защита по експлицитното гледище на Васил Божков. Тя дружно с него също е упрекната в присъединяване в проведена незаконна група, занимаваща се с рекети, подкупи, пране на незаконни финансови средства и закононарушения по данъчното законодателство. Съдебният развой включва и други упрекнати – Георги Попов, както и двама някогашни ръководители на Комисията по хазарта - Александър Георгиев и Огнемир Митев.

През 2020 година дамата до Васил Божков изкара 8 месеца в следствения арест, откакто отхвърли да заплати рекордна гаранция от 1 милион лв.. След освобождението й бе анулирана и възбраната да напуща страната. От този миг тя пътува из чужбина за бизнес и персонални задължения без проблеми с управляващите.

На 30 август беше взето решение от прокуратурата за обезпечаване на персонална отбрана за Васил Божков и неговото семейство. Охраната не участва килията му, а съпровожда олигарха по време на излизанията отвън пандиза.

Семейството на Божков от дълги години разполага със свои персонални бодигардове, които не престават да ги пазят. Олигархът изиска и държавни гардове, когато той е изразил подготвеност да свидетелства по дело за давани подкупи в големи размери.

Инфо: lupa.bg

 

Тагове: Васил Божков рушвет подкуп дело арест Елена Динева олигарх килия охрана

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР