Жената, която стои зад акаунта @travelpiratesus.io в TikTok, наскоро предупреди

...
Жената, която стои зад акаунта @travelpiratesus.io в TikTok, наскоро предупреди
Коментари Харесай

Вижте къде не трябва да зареждате телефоните си

Жената, която стои зад акаунта @travelpiratesus.io в TikTok, неотдавна предизвести пасажерите да заобикалят станциите за зареждане на телефони по летищата, тъй като те съставляват риск за киберсигурността. В 34-секундния възобновен клип, оповестен в TikTok, пътешественичката изяснява заплахите, които стоят зад зареждането на телефони на летището.

Ето някои препоръки защо да следим и по какъв начин да се предпазим: " Не поставяйте телефона си в тях, не зареждайте телефона си там. Ще съжалявате “, призна тя, представена от bTV. 

Жената, чието име остава неразкрито, загатна, че ФБР е издало предизвестие по отношение на станциите за зареждане на летището, наричайки го " добиване на сок “, известно като хакерски атаки, които могат да бъдат реализирани посредством USB порт за зареждане с функционалност за връзка за данни, написа New York Post. Тези места за зареждане от време на време се намират сред седалките в чакалнята.

" Киберпрестъпниците употребяват USB портове и летища и станции, с цел да откраднат вашите данни. Забавно, нали? ", пошегува се тя във видеото.

От Федералната комисия по връзките (FCC) обясниха по какъв начин хакерите могат да зареждат злотворен програмен продукт на публични USB зарядни станции за достъп до електронни устройства, до момента в който се зареждат. След това нарушителите могат да употребяват тази информация, с цел да получат достъп до онлайн сметки или да я продадат на други нарушители “, се споделя в уеб страницата на FCC.

Тиктокърката препоръчва потреблението на акумулатори и портативни зарядни устройства вместо зарядни станции, с цел да сте в сигурност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР