Жената чудо на леката атлетика - Ивет Лалова - Колио.

...
Жената чудо на леката атлетика - Ивет Лалова - Колио.
Коментари Харесай

Ивет Лалова: Бях спринтьор, който имаше страх от скоростта

Жената знамение на леката атлетика - Ивет Лалова - Колио. В България не просто обичаме Ивет, тя е народен воин.

С всяка своя крачка тя пишеше история. Пет Олимпиади, европейски и международни шампионати, куп медали и призове. Тя е супер спортист, който до момента в който беше на пистата, в никакъв случай не е излизала от топ 10 на най-бързите дами в света. А в България изрично е най-бързата спринтьорка. Така че приказваме за сериозна експедитивност.

„ Била съм първенец, спортистът, който не се пречупва, индивидът, който не би трябвало да му треперят краката пред 90 000 индивида на стадиона. Човекът, който в един ден, в един съответен ден, има 11 секунди да покаже всичко. Всичко е в наши ръце, това е урок от 25-годишна кариера в спорта “, показа Ивет в предаването „ Събуди се “ по NOVA .

„ Интересното е, че спринтът развива периферното зрение, случвало ми се е да броя коя съм и дали ще се класирам ", съобщи още тя.

Ивет се състезава измежду елита на своя спорт повече от две десетилетия и сподели, че човешкият дух и увереност нямат граници, откакто се завърна в А тима след счупена бедрена кост през 2005 година в Атина. Момент, който сложи под подозрение освен връщането ѝ в огромния спорт, а въобще, че в миналото ще може да бяга. Днес този удивителен спортист е въодушевяващ мотивационен преподавател освен тъй като се върна на пистата и реализира нови върхове, а и тъй като атлетиката се оказа спорт цялостен с сложни уроци.

За анатомията на бягането, огромните върхове, само че и огромните рухвания – Ивет Лалова - Колио пред Мариян Станков – Мон Дьо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР