Жена загина в белгийския град Оуденарде след като 20-метрова Коледна

...
Жена загина в белгийския град Оуденарде след като 20-метрова Коледна
Коментари Харесай

20-метрова коледна елха уби жена на площад, ураганен вятър я повалил 

Жена почина в белгийския град Оуденарде откакто 20-метрова Коледна елха падна върху нея, повалена от бурята Пиа, оповестяват задграничните медии. Още двама са били ранени при събитието, което се случи в белгийската община Ауденарде, провинция Източна Фландрия.

Кадри от камерите за наблюдаване, споделени от локални медии, демонстрират блестящо осветената 20-метрова елха, която постепенно се накланя и по-късно пада в региона на коледния базар в историческия център на града. Говорител от провинциалната прокуратура заяви, че жертвата е 63-годишна жена от Оуденарде, като още две дами от същия град са потърпевши леко вследствие на случая.

От прокуратурата се разясни, че ще бъде осъществено следствие, с цел да се откри дали елхата е била крепко закрепена и какво въздействие е имало времето върху рухването ѝ.

Зимната стихия Пиа наруши придвижването във Англия и Холандия в четвъртък и засегна и западна Белгия, където метеорологичната работа издаде предизвестие за жълт код за крайбрежните региони. В Холандия бурята също аргументи смъртен случай, като жена беше ранена преди този момент от паднало дърво.

Във Англия, полетите, влаковете и фериботите бяха анулирани, което докара до анулация на проекти на стотици хиляди хора единствено четири дни преди Коледа. В Шотландия и северна Англия някои влакови линии бяха спрени заради опасения за паднали дървета на релсите. British Airways анулира минимум 24 полета, а шотландската самолетна компания Loganair спря няколко полета. Много фериботи останаха в пристанището, и няколко железопътни линии в Шотландия бяха изцяло затворени. meteobalkans


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР