Жена се оплака, че тя и едномесечното ѝ бебе, което

...
Жена се оплака, че тя и едномесечното ѝ бебе, което
Коментари Харесай

Майка се оплака, че бебето й е лекувано от Covid-19 при лоши условия в Хасково

Жена се оплака, че тя и едномесечното ѝ бебе, което е било инфектирано с Covid-19 са били настанени в неприятни условия в хасковската болница. Бебето е постъпило в болничното заведение когато е било едвам на 14 дни и след двуседмично лекуване към този момент е добре. Заразата е импортирана в фамилията от бащата, след което двуседмичното бебе също дава позитивна проба. Педиатър ги насочва към детското поделение на хасковската болница. Направеният рентген открива двойна пневмония при детето и то е признато дружно с майката, която е с негативен PCR тест, в инфекциозното поделение.

Само първата към този момент майката и бебето са сами, след което в тяхната стая са били настанявани и други пациенти с ковид. Жената се оплаква, че не имала нужните условия за къпане, повиване, подготвяне на храна.

“Стаята е два на два. На прилежащото легло имаше други заболели с Covid, което надлежно мен ме притесняваше и аз от две седмици дремя с маска. 24 часа съм с маска на лицето. Няма условия за повиване, за подготвяне на храна. Нямаше даже кошарка, детето спа в количката цели 10 дни ", описа майката пред Българска национална телевизия.

От болничното заведение обясниха, че е почнала инспекция.

“Възникнал е проблем в събота рано сутринта с стара пациентка, която е била зле, а е нямало на никое място другаде място. Освен при въпросната майка с бебето, където за няколко часа тя е престояла при нея “, изясни доктор Георги Гелов, изпълнителен шеф на МБАЛ-Хасково.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР