Жена с увреждания се включи активно в националната кампания Капачки

...
Жена с увреждания се включи активно в националната кампания Капачки
Коментари Харесай

Жена с увреждания се включи в „Капачки за бъдеще“

Жена с увреждания се включи интензивно в националната акция „ Капачки за бъдеще “, чиято цел е да се събират средства за кувьози в помощ на недоносените деца в България.
50-годишната Еменнур Хасанова от кубратското село Бисерци е консуматор на обществени услуги в Дневния център за хора с увреждания в Кубрат.

След като научила за благотворителната  самодейност, тя поискала да се включи персонално в акцията, съобщава  разградският вестник „ Екип7 “.
В продължение на месеци Еменнур събирала капачки. Когато напълнила с пластмасовите боклуци определения от нея съд, тя поискала персонално да съобщи за преработване употребяваната  пластмаса. Еменнур отишла до пункта съпроводена от своя трудотерапевт и декларирала, че ще продължи да събира капачки, само че ще пропагандира и други хора да вършат това.

„ Количеството  остаряла пластмаса, която  Еменнур  събра не е огромно, само че образецът й е повече от позитивен. Тя е с тежки увреждания, но  без значение от компликациите работеше настойчиво и стистемно. Дейността й се оказа заразителна и в този момент в благотворителната акция ще се включат и други консуматори на центъра. А това приобщаване на хората с увреждания към доброволчесство е доста потребно за цялата общественост “, разяснява трудотерапевтът Звезделина  Йорданова, насърчила Хасанова да взе участие в акцията „ Капачки за бъдеще “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР