Майка-родител в канал „8 пасажери“ в YouTube, арестувана за злоупотреба с деца

...
Жена от Юта, управлявала някога популярен YouTube канал за съвети
Коментари Харесай

Жена от Юта, управлявала някога популярен YouTube канал за съвети за родители, беше арестувана по подозрение за насилие над деца след като нейният недохранен син е избягал от дома, казаха служители.

Руби Франке и нейният бизнес партньор Джоди Нан Хилдебранд бяха арестувани в Айвинс, Юта в сряда.

Длъжностни лица също откриха 10-годишната дъщеря на г-жа Франке в недохранено състояние в къщата на нейния партньор.

Г-жа Франке и нейният бизнес партньор са изправени пред две престъпления за злоупотреба с деца.

BBC се свърза с г-жа Франке и г-жа Хилдебранд за коментар.

Полицията казва, че 12-годишният син на г-жа Франке е излязъл от прозореца и е изтичал до къщата на съсед, за да поиска храна и вода.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">„Обаждащият се [съседът] каза, че непълнолетният изглежда измършавял и недохранен, с отворени рани и тиксо около крайниците,“ според изявление на Санта Клара Отдел за обществена безопасност на Айвинс.

"При пристигането органите на реда забелязаха, че раните и недохранването на [момчето] са тежки", се казва в изявлението.

Момчето трябваше да бъде откарано в болница "поради дълбоките си разкъсвания от завързване с въже и от недохранването му". 10-годишната дъщеря на г-жа Франке също беше откарана в болницата.

Длъжностните лица по-късно получиха заповед за обиск във връзка с инцидента и общо четири деца са взети под грижите на службите за семейство и деца, се казва в съобщението.

41-годишната г-жа Франке стана известна в YouTube през 2010 г. с канала си, наречен 8 пътници, които обсъждаха родителството на нейните шест деца. Г-жа Франке се появява във видеоклипове в YouTube с г-жа Хилдебранд, публикувани от нейния сайт за консултации ConneXions Classroom.

Каналът в YouTube имаше над 2 милиона абонати, преди да бъде деактивиран по-рано тази година.

Влогърът се е сблъсквал с негативна реакция в миналото заради строгите си родителски мерки, описани в канала й в YouTube, включително твърдението на сина й, че е спал на чувал с боб в продължение на няколко месеца като наказание, а г-жа Франке описва задържането на храна като друга дисциплинарна мярка.

Инцидентът с торбата с боб накара някои зрители да се обадят на местните служби за защита на децата, въпреки че г-жа Франке твърди пред Insider, че инцидентите са били извадени от контекста.

По-голямата дъщеря на г-жа Франке Шари Франке сподели публикация в Instagram след ареста на майка си, казвайки, че тя и семейството й „се радват, че справедливостта е раздадена“, САЩ съобщават медиите.

„Опитваме се да кажем на полицията и CPS от години за това и сме толкова щастливи, че най-накрая решиха да се засилят“, каза тя казах.

Г-жа Франке е поискала адвокат и не е разговаряла със служители, според Асошиейтед прес. Този адвокат не беше публично идентифициран в четвъртък.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР