Жена от Смолян дари цялата си пенсия и великденската добавка,

...
Жена от Смолян дари цялата си пенсия и великденската добавка,
Коментари Харесай

В разгара на епидемията: Смолянчанка дари пенсията си на болницата в Смолян

Жена от Смолян подари цялата си пенсия и великденската добавка, с цел да помогне на лекарите на МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ в битката им с ковид. Захаринка Пашалийска и брачният партньор й Митко, въпреки и със скромни приходи, взели решението като жест на признателност към медиците от смолянското лечебно заведение и с вярата, че те ще се оправят с сполучливо с пандемията.
„ С актуалното подаяние бихме желали да Ви благодарим, че в тези сложни времена се борите с тази тежка болест Covid-19, с висок професионализъм, положително отношение, угриженост и внимание, проявени към всички пациенти в лечебното заведение. Тази подла болест покоси целия свят, само че ние сме сигурни, че дружно ще я победим “, написа дамата, която 25 години е работила като санитарка в МБАЛ - Смолян. Съпругът й е бил в строителството, като управлявал на тежкотоварни машини, прокопавал е нови пътища и е изпълнявал действия по зимно поддържане.
Захаринка и Митко Пашалийски са нормално семейство от Смолян. Съпрузите цялостен живот са работили и са се старали да бъдат в интерес на обществото. Сега и двамата са пенсионери.
" За толкоз години работа в болничното заведение съм видяла доста случаи, в които лекарите са били изправени пред огромни провокации, само че те са се справяли с всичко по най-хубавия метод. Убедена съм, че всяка болница, която има сходен обединен екип от блестящи, сърдечни и виновни към работата лекари, медицински сестри, санитари и други медицински служащи, би трябвало да се гордее с тях. Това са хора с предопределение, потвърдени експерти и диагностици, заслужаващи почитание и реверанс ", споделя Захаринка.
Тя знае, че сумата, която подарява, не е огромна, само че това е, с което разполагат. Пенсията й е в размер 220 лева, като към нея фамилията е прибавило и великденската добавка от 30 лева Захаринка и Митко се надяват с този жест да бъдат потребни и да оказват помощ най-малко малко в битката с Covid-19.
„ Жестът на Захаринка Пашалийска е покъртителен. Изказвам своята голяма признателност, благодарност и почит към семейство Пашалийски. Пожелавам им доста здраве и шанс! “, сподели изпълнителният шеф на МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ доктор Марин Даракчиев.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 22 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР