Жена опита да се качи на потеглящ влак на гарата

...
Жена опита да се качи на потеглящ влак на гарата
Коментари Харесай

Как жена опита да се качи на влак в движение и защо вратата на вагона е била отворена?

Жена опита да се качи на потеглящ трен на гарата в Ямбол. Свидетел на случая станал инцидентен жител, съумял да снима случая.

На фрагментите се вижда, че вратата, към която се е затичала дамата, е била отворена. Опитът ѝ да се качи на влака от София за Варна обаче се оказал несполучлив и дамата пада. Незабавно притичали се на помощ хора съумели да я издърпат и да я спасят. Мъжът на дамата, който пътувал във влака, слязъл и налетял на пердах на кондуктора, който получил един удар по главата. 

„ Посрещах фамилията си и до момента в който стоях на перона видях жена, която тича и се пробва да се хване за отворената врата на влака. Композицията я повлича, само че тя пада, само че съумява да се захване за бордюра на перона. Тогава хората в близост съумяха да я издърпат ”. Това описа в ефира на „ Здравей, България ” Мариан Христов - свидетел, съумял да снима случая.

По думите му на гарата е било обявено, че на втори перон се доближава трен.

„ Има директива за работата на шеф влака и обособена такава – за работата на кондуктора. Те са длъжни да се уверят, че при потеглянето на влака всички порти, които не са автоматизирани, са затворени. Трябва и на всеослушание да уведомят пасажерите, че влака потегля. Това е обвързване на транспортната бригада, а не на информацията в гарата ”, изясни инж. Анатоли Атанасов, шеф “Оперативна активност ” в БДЖ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР